Năstase, despre discuţia cu Grăjdan: Este o diversiune murdară a DNA

Fostul premier Adrian Năstase a negat că ar fi vorbit cu fostul şef de la ISC, Constantin Grăjdan, la ora 5 dimineaţa în data de 22 mai, ziua în care Institutul a decis să se retragă din dosarul "Trofeul calităţii". "Nu vreau să intru în această diversiune, s-a încercat deturnarea atenţiei", a declarat Adrian Năstase.

RomaniaTV.net
30 mai 2012, 11:59
Năstase, despre discuţia cu Grăjdan: Este o diversiune murdară a DNA

După încheierea audierilor de miercuri în dosarul Trofeul Calităţii, Năstase a afirmat că sentinţa pe care a primit-o la prima instanţă este rezultatul unui dosar fabricat la comandă politică de către DNA. „Toate acest lucruri au fost făcute cu un aparat extrem de sofisticat: s-a încercat intimidarea martorilor şi inventarea probelor”, a spus Năstase.

Fostul premier susţine chiar că DNA a avut un reprezentant chiar în completul de judecată al instanţei de fond, cea care l-a condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Este vorba despre Ioana Bogdan care ar fi făcut parte din completul de trei judecători în lipsa unui decret al preşedintelui de numire a sa ca judecător.

DNA centrează şi DNA dă cu capul. Ioana Bogdan nu avea calitatea de judecător la momentul respectiv„, a spus Năstase.

Referitor la discuţiile cu Grăjdan invocate de către DNA, Adrian Năstase susţine că acestea nu au cum să-l incrimineze în vreun fel. „Am discutat cu domnul Grăjdan la nivelul departamentelor PSD despre chestiuni de organizare a instituţiilor (…) Consider că este vorba de o diversiune murdară ce încearcă să afecteze sensul acestui dosar„, a spus Năstase, precizând că nu a stat de vorbă la telefon cu fostul şef al ISC la ora 5 dimineaţa, aşa cum au insinuat procurorii.