Năstase despre Preda: Sinecurist plătit cu 20.000 de euro pe lună

Adrian Năstase (PSD) afirmă despre europarlamentarul PDL Cristian Preda că este un "sinecurist plătit cu 20.000 de euro". Iritarea fostului premier are drept cauză o recentă afirmaţiei a democrat-liberalului, conform căreia Năstase ar trebui să îşi asume neaderarea României la UE în anul 2004.

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 16:06
Năstase despre Preda: Sinecurist plătit cu 20.000 de euro pe lună

Fostul prim-ministru, social-democratul Adrian Năstase îi răspunde eurodeputatului Cristian Preda, care spuse recent că neinvitarea României în Uniunea Europeană în anul 2004 a reprezentat un eşec al guvernării de atunci, care îl avea drept premier pe Năstase.

„Individul respectiv, fost consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu, trimis, ca sinecurist, la Bruxelles,  fost  consilier şi la curtea lui Emil Constantinescu, în perioada 1999-2000 ştie foarte bine, spre exemplu, că bulgarilor li s-au ridicat vizele pentru a circula în Europa, la 1 ianuarie 2001, în timp ce românilor li s-a refuzat acest drept. De ce? Poate ne explică sinecuristul Cristian Preda care lucra în perioada respectivă la Cotroceni. Eu aş putea să-mi asum eventual „răspunderea” că am lucrat un an de zile să restabilesc, împreună cu membrii guvernului pe care l-am condus, relaţiile cu statele Uniunii Europene, pentru a obţine eliminarea vizelor şi pentru români, dar de la 1 ianuarie 2002″, scrie Năstase pe blogul personal o postare intitulată „Răspuns pentru un sinecurist cu un venit de 20.000 euro pe lună”.