Năstase îl ia pe Boc peste picior. Vezi scrisoarea pe care i-a trimis-o liderului PDL

Adrian Năstase a postat pe blogul personal o scrisoare pe care i-ar fi trimis-o lui Emil Boc, în care, pe un ton ironic, îi spune că doreşte să-l prevină "în legătură cu anumite aspecte importante privind destinul politic viitor" al acestuia.

RomaniaTV.net
04 apr. 2012, 15:43
Năstase îl ia pe Boc peste picior. Vezi scrisoarea pe care i-a trimis-o liderului PDL

Năstase îi scrie lui Boc despre motivaţia judecătorilor din dosarul „Trofeul calităţii”, avertizându-l asupra unei cutume stabilite de magistraţi conform căreia, ca şef de partid, trebuie să candideze la alegerile prezidenţiale.

„Iată, recent, într-o motivare privind desfăşurarea campaniei electorale prezidenţiale din 2004, judecătorii Ionuţ Matei şi Ioana Bogdan (fosta consilieră a procurorului şef DNA, Daniel Morar) au constatat existenţa unei cutume despre care, probabil, nu sunteţi informat. Citez din motivarea respectivă: „Curtea reţine în primul rând că nu doar în România, ci şi în alte ţări cu tradiţie democratică există cutuma desemnării ca şi candidat al unei formaţiuni politice la cea mai înaltă funcţie electivă din stat, a preşedintelui acesteia” (pag.112). (…)  Cei doi judecători au considerat, însă, în baza „cutumei” amintite, că prin simplul fapt că eram Preşedinte al PSD însemna, ab initio, că eram şi candidat la Prezidenţiale”, îi scrie Năstase liderului PDL.

Fostul premier susţine că, în faţa unei astfel de „cutume”, Boc are un singur lucru de făcut. Altfel, se va trezi că Mihai Răzvan Ungureanu îi va lua locul la şefia PDL.

„În aceste condiţii, îmi fac o datorie de conştiinţă în a vă avertiza de existenţa acestei „cutume”, în baza căreia sunteţi, fie că vreţi fie că nu vreţi, candidatul PDL la alegerile prezidenţiale din 2014 şi vă sugerez să nu vă faceţi alt program, cum ar fi participarea la alegerile locale pentru Primăria din Cluj-Napoca, în iunie, acest an. În acelaşi timp, vă rog să observaţi că domnul Prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu nu ar putea participa la alegerile prezidenţiale din partea PDL decât dacă v-ar lua locul ca preşedinte al partidului, ceea ce nu ar fi elegant din partea domnului Traian Băsescu”, îi transmite Năstase lui Boc.