Năstase: Înţeleg că sunt ţintă pentru Băsescu, dar e innacceptabil să fie pedepsit un medic

Adrian Năstase comentează pe blogul său trimiterea în judecată a medicului Şerban Brădişteanu, acuzat că l-ar fi favorizat pe fostul premier. Conform lui Năstase, gestul procurorilor e "inadmisibil" întrucât singura "vină" a lui Brădişteanu este aceea că a îngrijit un pacient.

RomaniaTV.net
07 dec. 2012, 16:51
Năstase: Înţeleg că sunt ţintă pentru Băsescu, dar e innacceptabil să fie pedepsit un medic

„Scriam miercuri cǎ, în actuala campanie electoralǎ, liderii PDL au dispǎrut şi cǎ au rǎmas pe teren, în locul lor, procurorii DNA. Am avut dreptate. Dupǎ mai mult de cinci luni şi în ultima sǎptǎmânǎ de campanie electoralǎ, procurorii DNA au finalizat un nou dosar „important” – dosarul medicului Brǎdişteanu, acuzat cǎ m-ar fi „favorizat” la spitalul Floreasca”, afirmă Năstase, precizând că reprezentanţii Parchetului au acţionat în ciuda evidenţelor:

„Nu au contat expertizele de la institutul medico-legal, nu a contat faptul cǎ la internare aveam tensiune 23, nu a contat cǎ eram pacientul sǎu şi cǎ urma sǎ efectuez la dânsul o operaţie pe cord deschis, la fel ca mama mea, ei bine, procurorii au fost „supǎraţi” cǎ nu am fost „cazat”, ştiu eu, la secţia de pediatrie şi cǎ am fost internat la secţia de chirurgie a doctorului Brǎdişteanu, unde am fost consultat, de altfel, de toţi medicii cardiologi din spital”.

Potrivit fostului premier, un medic nu ar trebui pedepsit doar pentru că a îngrijit un pacient.

„Mi se pare revoltǎtor. Înţeleg cǎ eu sunt o ţintǎ pentru Bǎsescu şi pentru oamenii lui dar este inacceptabil sǎ fie pedepsit un medic pentru singura vinǎ de a mǎ fi îngrijit ca pacient. Sper ca niciodatǎ vreunul dintre procurorii respectivi sǎ nu aibǎ nevoie de un chirurg cardiolog şi sǎ nu-l gǎseascǎ…”, conchide Năstase, îndemnând alegătorii să voteze vineri „împotriva gǎştii lui Bǎsescu”.