Năstase: Nu vreau locul lui Ponta sau al lui Antonescu

Într-o postare pe blog, din care redăm mai jos principalele fragmente, fostul premier neagă speculaţiile apărute în ultimul timp în legătură cu ambiţiile sale politice în PSD sau USL.

RomaniaTV.net
17 dec. 2011, 23:15
Năstase: Nu vreau locul lui Ponta sau al lui Antonescu

„Am declarat ca nu vreau sa fiu Patriarh, ca nu cumva cei care par sa aiba o mare prietenie si admiratie pentru mine, dupa achitarea – in prima instanta – in procesul “Matusa Tamara” (Dumnezeu sa o odihneasca dar sa nu-i arate monitorizarile de presa din aceste zile…) sa sugereze acest lucru, asa cum sugerau ca voi prelua, renascut politic, precum Pasarea Phoenix, viitorul post de prim-ministru de la Victor Ponta, functia de presedinte al partidului – de la acelasi – sau pe cea de candidat la presedintie in dauna lui Crin Antonescu.”

„Un raspuns categoric, in sensul ca nu doresc aceste functii, era necesar, in primul rand pentru cei care doresc sa creeze fisuri in PSD sau in USL, poate si pentru cei care  nu au aflat ca eu mi-am respectat cuvantul in politica – si in plan intern si in plan extern. Pentru mine, batalia in justitie este importanta pentru a arata ca sunt nevinovat si ca acuzatiile ce mi-au fost aduse au fost construite pe o baza politica si pentru obiective politice. Nu ma intereseaza sa ma razbun pentru trecut si nu imi doresc o noua platforma pentru functii politice sau publice in viitor. Mi-am asumat intrarea in politica, inclusiv cu aceste riscuri. Nu ma asteptam ca ele sa fie atat de mari. Si nu cu aceste costuri pentru familia mea. Dar asta a fost optiunea mea in 1990…”