Năstase: Printr-un efort de viol colectiv, miniștrii PDL au înghesuit România în harta Europei

Fostul premier Adrian Năstase este nemulţumit de faptul că Macovei îşi arogă meritele integrării României în Uniunea Europeană. Într-o postare pe blogul său, intitulată "Monica Macovei 'a băgat-o' în Europa", Năstase îi aminteşte democrat-liberalei că guvernul său a fost cel care a încheiat negocierile de aderare cu UE.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 11:56
Năstase: Printr-un efort de viol colectiv, miniștrii PDL au înghesuit România în harta Europei

„E vorba de România. Pe dânsa, se pare, a băgat-o Monica Macovei în Europa. ‘Tot ce am făcut, miniștrii din acest partid – Vasile, eu și alții –  și am băgat România în Uniunea Europeană’… Nu e un text de pictorial, ci un fragment din discursul rostit la întâlnirea cu aleșii locali ai PDL”, explică Năstase motivele iritării sale.

„Se pare că la vremea aceea, România era un fel de insulă în Pacific și, printr-un efort de viol colectiv, miniștrii PDL au reușit să înghesuie România pe harta Europei”, comentează ironic Adrian Năstase.

Acesta aminteşte că negocierile pe cele 30 de capitole ale Tratatului de Aderare au fost purtate în perioada 2001-2004. „A fost oare Macovei ministru în perioada aceea? Tot cu acea ocazie – repet, în decembrie 2004 – în baza negocierilor dintre guvernul PSD, condus de mine, și Comisia Europeană, condusă de Romano Prodi (nu de Manuel Barroso!), s-au stabilit semnarea tratatului de aderare în aprilie 2005 și aderarea efectivă la UE de la 1 ianuarie 2007”, scrie fostul premier.