Năstase va primi condamnare cu suspendare în dosarul „Mătuşa Tamara”?

Din interiorul PSD a plecat vineri ştirea că Adrian Năstase ar putea primi condamnare cu suspendare în dosarul "Mătuşa Tamara". Mai mulţi lideri PSD s-au confesat, anonim, agenţiei Mediafax că se aşteaptă la o asemenea sentinţă a ÎCJJ, caz în care nu vor face zid în jurul lui Năstase.

RomaniaTV.net
02 dec. 2011, 13:30
Năstase va primi condamnare cu suspendare în dosarul „Mătuşa Tamara”?

Mediafax scrie că mai mulţi lideri PSD au declarat că, potrivit unor informaţii din cercurile politice, se aşteaptă ca Adrian Năstase să primească pe 7 decembrie, de la completul de judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, o sentinţă de condamnare cu suspendare în dosarul „Mătuşa Tamara”.

De asemenea, o parte a conducerii PSD suspectează că, în primele luni ale anului 2012, procurorii vor deschide dosare anticorupţie şi în cazul altor câţiva lideri centrali.

Potrivit surselor citate, dacă informaţiile despre o posibilă sentinţă cu condamnare în dosarul „Mătuşa Tamara” se adeveresc, liderii PSD nu vor face „front comun” în jurul lui Adrian Năstase.

„Dacă va fi condamnare, chiar şi cu suspendare, nu mai avem cum să facem zid în jurul lui. Câtă vreme acţiunea era încă la stadiul cercetării penale sau al acţiunii în instanţă, se poate vorbi de caracterul politic al dosarului, dar când s-a pronunţat justiţia, nu mai putem face asta. Oricum, impactul public nu va fi mare, pentru că Năstase a fost îndeajuns de abil să ducă acuzele procurorilor în derizoriu, iar intrumentarea a durat prea mulţi ani ca să mai constituie ceva spectaculos. Dar, ca să ieşim toţi din conducerea PSD şi să spunem că este nevinovat…”, a precizat unul dintre liderii PSD.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat însă că el nu ştie care ar putea fi decizia Înaltei Curţi în privinţa lui Năstase, dar s-a arătat convins că acesta este nevinovat.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a încheiat cercetarea judecătorească în cazul „Mătuşa Tamara”, anunţând că în 7 decembrie se va pronunţa asupra acuzelor aduse de către DNA fostului premier Adrian Năstase, consilierului acestuia, Ristea Priboi şi fostului şef al ONPCSB, Ioan Melinescu.

Decizia din acest proces va fi prima din cele trei cazuri deferite justiţiei de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în care este acuzat Adrian Năstase, fost prim-ministru şi fost preşedinte al Camerei Deputaţilor.

 


loading...
Partenerii noștri