Naşterea unui copil, o TRAUMĂ care le taie bărbaţilor pofta de SEX

În zilele noastre, din ce în ce mai mulţi bărbaţi asistă la naşterea copiilor lor. Cei mai mulţi profită şi filmează momentele în care micuţii lor vin pe lume, alţii nu rezistă la vederea sângelui şi părăsesc sala mai mult sau mai puţin pe propriile picioare. Dar pentru unii consecinţele sunt mult mai grave.
Romania TV
02 nov. 2012, 13:04
Naşterea unui copil, o TRAUMĂ care le taie bărbaţilor pofta de SEX

A devenit o modă ca bărbaţii să fie prezenţi în sală la naşterea copiilor lor. Momentul în care un bebeluş vine pe lume este unul cheie într-o relaţie, pentru că se crede că îi uneşte şi mai mult pe parteneri. În plus, faptul că mama nu trece singură prin chinurile naşterii o poate ajuta psihic foarte mult.

Numai că pentru bărbaţi momentele din sala de naşteri nu sunt chiar atât de plăcute pe cât s-ar crede. Din contră, a asista la naşterea propriului copil este pentru mulţi dintre ei, fie că o admit sau nu, o traumă care stă, de cele mai multe ori, la baza deteriorării vieţii sexuale şi a relaţiei, în general. O spun psihologii şi o admite un scriitor, Martin Daubney, care a povestit că, după ce a asistat la naşterea fiului său, libidoul său a scăzut la zero pentru mai bine de un an.

Daubney scrie, într-un articol publicat în Daily Mail, că implicarea sa mult prea mare în tot ceea ce a însemnat naşterea fiului său l-a îndepărtat de soţie la nivel intim. Şi nu pentru că priorităţile s-au schimbat în cuplu, cum este şi normal, ci pentru că, după ce a asistat la chinurile travaliului şi ale naşterii în sine, a ajuns să se simtă vinovat pentru ceea ce soţia lui a trebuit să îndure.

Încă de când a aflat că va deveni tată, Martin Daubney s-a comportat de parcă ar fi fost el însuşi gravid şi a suportat şi „oribilul travaliu de trei zile” la fel. În cele din urmă, soţia lui a născut prin cezariană de urgenţă, pentru că atât viaţa ei, cât şi cea a fătului erau în pericol, iar scriitorul a fost în sală, filmând totul.

A fost cea mai terifiantă experienţă din viaţa mea. Nu poţi uita prea uşor imaginea unui chirurg care bagă mâna până la cot în abdomenul soţiei tale. Când am ieşit să le spun părinţilor că au un nepot, am izbucnit în lacrimi şi le-am cerut iertare socrilor pentru ceea ce i-am făcut fiicei lor„, povesteşte scriitorul.

Abia după ce l-au adus pe micul Sonny acasă, Martin a realizat cât era de marcat de cele văzute în sala de naşteri. Atât de mult, încât nici nu mai concepea să aibă raporturi sexuale cu soţia lui. Motivul, VINOVĂŢIA: „Nimeni nu vorbeşte despre cum îl afectează pe un bărbat faptul că asistă la naşterea copilului său – cea mai intimă experienţă dintr-o viaţă – şi despre cum acest lucru poate căsca o prăpastie între el şi soţia lui. E drept că intimitatea nu poate fi o prioritate după naşterea unui copil, (…) dar eu nu puteam uita momentele din timpul naşterii. Nu o mai puteam privi la fel ca înainte pe soţia mea. Nu schimbările fizice suferite de Diana m-au făcut să nu mă mai gândesc la sex, eram mândru şi chiar invidios pe ceea ce corpul ei a putut îndura. (…) Mă simţeam vinovat că am lăsat-o însărcinată şi mă acuzam pentru toate suferinţele prin care trecuse. De aceea îmi era groază să mai fac dragoste cu ea, nu voiam să-i mai fac rău„.

Psihologii spun că o asemenea reacţie nu este chiar atât de neobişnuită. „În cazurile extreme, bărbaţii pot prezenta simptome similare cu cele ale şocului post-traumatic. Îi poate face să se teamă de sarcină, astfel că intră într-un fel de hibernare sexuală. Ceea ce este dificil, pentru că dacă femeile sunt sprijinite de toată lumea după naştere, pe bărbaţi nu îi bagă nimeni în seamă, ei suferă în tăcere„, explică psihologul Rachel Andrew.

A trecut mai mult de un an până când Martin a avut curaj să-i mărturisească soţiei gândurile care îl chinuiau şi a mai durat câteva săptămâni până când au încercat să facă sex. Ulterior, spiritele s-au calmat iar viaţa lor sexuală, la fel ca relaţia, au revenit pe un făgaş normal. Cu toate că, în perioada de „hibernare”, Martin a căutat în braţele altei femei pasiunea pierdută de acasă. „Cred că am căutat o confirmare că încă mai „pot”. Nu aş fi părăsit-o pe Diana şi aş fi vrut să fi discutat cu ea înainte de a face sex cu altă femeie„, a conchis Martin Daubney.

Psihologul Rachel Andrew a explicat că nu numai o cezariană, care implică foarte mult sânge, este traumatizantă pentru bărbaţi, ci şi o naştere normală: „Adesea, bărbaţii simt deznădejde, neputinţă şi vinovăţie pentru că şi-au făcut soţiile să treacă prin aşa ceva. Au mereu senzaţia că ar fi putut ajuta mai mult, dar nu au făcut-o. Iar asta are consecinţe grave asupra libidoului„.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Cea mai veche fabrică din România a renăscut din propria cenușă și își deschide porțile. Sute de angajați vor lucra aici
Capital.ro
Legea intră în vigoare în România. Klaus Iohannis a luat decizia astăzi, 27 mai
Playtech.ro
DOLIU în sportul românesc. Fanii sunt în LACRIMI! A MURIT un TITAN!
DailyBusiness
ATENȚIE! Este ultima zi când puteți depune documentul. De mâine se primesc amenzi!
Adevarul
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Sistemul sanitar din România, rușinea Europei. Oamenii mor cu zile
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
Cutremurător! Celebrul actor a fost ucis în timp ce a încercat să oprească un jaf
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Gastronomia la nivel global: Cele mai bizare mâncăruri pe care trebuie să le încerci măcar o dată în viață
Capital.ro
A murit o legendă a României. Toată țara e în lacrimi: Un uriaş s-a transformat în stea
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"L-aş omorî!" Mărturiile pline de durere ale părinților criminalului Mariei, fetița de 8 ani găsită moartă în pădure
substantial.ro
Cum să crești și să îngrijești orhideea fluture acasă: îngrășăminte naturale și sfaturi de la un florar profesionist
MediaFlux
DOLIU la HOLLYWOOD! A fost ÎMPUȘCAT MORTAL
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'