National Geographic Traveler şi-a anunţat câştigătorii concursului anual de fotografie GALERIE FOTO

Revista National Geographic Traveler şi-a anunțat câștigătorii ediţiei din 2013 a concursului de fotografie, publicând imaginile uimitoare care celebrează diversitatea incredibilă a pământului.

02 aug. 2013, 18:26

În acest an, mai mult de 15.500 de fotografi profesioniști și amatori din întreaga lume au trimis lucrările lor la prestigiosul concurs, potrivit DailyMail.

Fotograful Wagner Araujo a câștigat premiul cel mare al concursului National Geographic Traveler, ajuns acum la cea de-a 25-a ediţie.

Lucrarea câștigătoare prezintă campionatul Aquathlon în Manaus, Brazilia, în care participanții trebuie să înoate și să alerge în Rio Negro, adică Râul Negru, numit astfel datorită culorii închise a apelor sale.

Premiul al doilea a fost acordat în acest an lui Max Seigal, care mers în Parcul Național Canyonlands, Utah, pe timp de noapte, în speranța să fotografieze ruinele cu Calea Lactee pe fundal, dar, în schimb, a surprins o furtună dramatică.

Yahai Bonneh a devenit destinatarul norocos al celui de-al treilea premiu pentru poza cu gheparzii sărind pe un jeep în Masai Mara National Park, Kenya.

Premiul de merit l-a primit Marcelo Salvador, care a surprins această imagine poetică a unei femei la un râu lângă Bagan, Myanmar.

VEZI ŞI Cele mai frumoase fotografii realizate de Robert Gilka, fostul editor de la National Geographic