Naţionala de handbal, criticată dur după umilinţa cu Brazilia: Neseriozitatea se plăteşte!

Radu Voina, fostul selecționer al naționalei de handbal feminin, a comentat în termeni duri eșecurile reprezentativei noastre în meciurile cu Brazilia și Angola, de la Jocurile Olimpice.

09 aug. 2016, 11:54
Naţionala de handbal, criticată dur după umilinţa cu Brazilia: Neseriozitatea se plăteşte!

OLIMPIADA. „O prestaţie fără comentarii, groaznică, iar pentru ieri nu găsesc un alt cuvânt pentru a caracteriza echipa. Eu accept înfrângerea, dar nu prea accept atitudinea. Una e să pierzi luptându-te şi dai de o echipa mai bună cu mai mult noroc, alta-i maniera pe care am arătat-o noi. Şi asta venind după tam tam-ul care s-a făcut înainte. Pretendentă la medalie îndrăzneau unii oficiali, că noi suntem chibiţi, noi vrem medalia de aur…. Şi uite că neseriozitatea se plăteşte prin evoluţii. Au fost două înfrângeri care ne trimit departe de ceea ce am trâmbiţat noi.

Dacă putem reveni că la Mondialele din decembrie? Nu se întâmplă prea des că planetele să se alinieze pentru ţine. Când aruncăm în bară mingea venea la noi, când aruncăm în afară porţii portarul o bagă înăuntru, atunci toate şansele erau de partea noastră.

Citeşte şi OLIMPIADĂ. Dezastru la handbal. Naţionala României a pierdut la 13 goluri în faţa Braziliei

Noi, din păcate, suntem aproape de a nu ieşi din grupă. Nu prea sunt omul calculelor, dar prin victoria Angolei în faţă Muntenegrului noi suntem obligaţi să câştigăm următoarele 3 meciuri pentru a ne califica. Dar cu evoluţiile pe care le-am arătat noi mă îndoiesc.

Thomas Ryde spunea după înfrângerea cu Angola că e greu, pentru că în ultimele 6 săptămâni Cristina Neagu s-a antrenat de 3 ori. Eu am crezut că n-am auzit bine, că visez. Ce caută la Jocurile Olimpice dacă s-a antrenat de 3 ori? O lăudăm tot timpul, dar trebuie să o şi criticăm când merită. Şi aici merită! Procentajul ei, 8 goluri, cu 5 din 7 metri, din 19 şuturi înseamnă mult prea puţin„, a spus Radu Voina la Dolce Sport.

Naţionala de handbal feminin a României se află pe locul 6, ultimul în grupa A, după primele două meciuri jucate la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. În primul meci, România a fost învinsă de Angola, scor 19-23, iar pe cel de-al doilea l-a pierdut şi mai clar, scor 13-26, în faţă Braziliei.

Următoarea partida a României la Rio de Janeiro este programată miercuri, de la 17:30, împotriva naţionalei din Muntenegru.