Naţionala de handbal, două înfrângeri în meciuri amicale cu Danemarca, înaintea CM din decembrie

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă în ambele meciuri amicale disputate cu Danemarca, sâmbătă şi duminică, în pregătirea celor oficiale de la Campionatul Mondial, care debutează în 6 decembrie.

24 nov. 2013, 18:34
Naţionala de handbal, două înfrângeri în meciuri amicale cu Danemarca, înaintea CM din decembrie

În primul meci amical disputat cu Danemarca, tricolorele au fost învinse, sâmbătă, cu scorul de 23-22 (9-13). Duminică, naţionala României a fost învinsă cu scorul de 26-21 (12-10), potrivit Mediafax.

După revenirea din Danemarca, jucătoarele antrenate de Gheorghe Tadici au programate patru zile de pregătire la Cheile Grădiştei şi participarea la un alt turneu, în Franţa, cu Japonia, Tunisia şi echipa ţării gazdă.

Echipa va reveni apoi la Timişoara, unde va disputa un ultim amical, cu Angola, în 4 decembrie, după care va pleca în Serbia.

Naţionala de handbal feminin a României va debuta în grupa D a CM din Serbia (6-22 decembrie) în compania reprezentativei Tunisiei, la Novi Sad.

În grupa D, din care fac parte echipele Ungaria, Cehia, România, Germania, Australia şi Tunisia, programul partidelor este următorul:

7 decembrie: Ungaria-Cehia, Germania-Australia, România-Tunisia (ora 20.15, ora României)

9 decembrie: Tunisia-Ungaria, Cehia-Germania, Australia-România (20.15)

10 decembrie: Cehia-Tunisia, Germania-România (18.00), Ungaria-Australia

12 decembrie: Australia-Cehia, Germania-Tunisia, România-Ungaria (20.15)

13 decembrie: Tunisia-Australia, Ungaria-Germania, România-Cehia (20.15).

Celelalte trei grupe au următoarea componenţă: Muntenegru, Franţa, Olanda, Coreea de Sud, Republica Dominicană, Congo (grupa A, la Belgrad), Serbia, Danemarca, Brazilia, Japonia, China, Algeria (B, Nis) şi Norvegia, Polonia, Angola, Spania, Argentina, Paraguay (C, Zrenjanin).

Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală, meciurile fiind programate în 15-16 decembrie, la Belgrad şi Novi Sad. Partidele din sferturile de finală vor avea loc în 18 decembrie, în aceleaşi locaţii, iar semifinalele şi finalele pentru medalii, în 20 şi 22 decembrie, la Belgrad.