Naţionala României, la un pas de o premieră istorică. E aproape de calificarea la Europenele de fotbal feminin

Naționala feminină de fotbal a României a învins Ucraina cu scorul de 2-1 (2-1), joi seara, pe stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, și a făcut un pas mare spre calificarea la EURO 2017.

15 sept. 2016, 18:12
Naţionala României, la un pas de o premieră istorică. E aproape de calificarea la Europenele de fotbal feminin

Tricolorele și-au asigurat locul al doilea în Grupa a treia preliminară și pot obține în premieră calificarea la un turneu final.

România a început meciul cu Ucraina în forță și a deschis scorul prin Havriștiuc (4), cu o lovitură de cap, la un corner executat de Olivia Oprea. Peste patru minute Ucraina egala prin Ovdiiciuk, dar în min. 11 echipa antrenată de Mirel Albon a trecut din nou în avantaj, grație golului înscris de Cosmina Dușa (11).

România și-a creat și alte ocazii clare de gol, a avut și o bară, prin Andreea Voicu (72), dar nu a reușit să se desprindă pe tabela de marcaj. Ucraina putea egala din nou, în minutul 85, când Părăluță a apărat șutul expediat de Kozîrenko din colțul careului mic.

Echipele care se clasează pe primul loc și cele mai bune șase dintre formațiile care termină pe locul 2 în cele opt grupe din preliminarii se califică la turneul final. Celelalte două reprezentative de pe poziția secunda vor juca un play-off. Clasamentul echipelor de pe locul 2 este întocmit pe baza rezultatelor pe care acestea le obțin în meciurile cu formațiile de pe pozițiile 1, 3 și 4.

În clasament, Franța ocupă primul loc, cu 21 puncte (7 jocuri), urmată de România, 13 puncte (7 j), Ucraina, 13 p (8 j), Grecia, 6 p (7 j), Albania, 0 p (7 j). România va juca ultimul meci din preliminarii marți, cu Grecia, tot la Cluj-Napoca.