Nationala României renunţă la Adidas, după 45 de ani. În ce tricouri vor juca tricolorii cu Irlanda de Nord

Federaţia Română de Fotbal a ajuns la o înţelegere şi cu firma de echipament sportiv Joma, din Spania, renunţând la parteneriatul cu Adidas, care a fost încheiat cu puţin timp înainte de startul Campionatului Mondial de Fotbal din 1970.

26 mai 2015, 15:08
Nationala României renunţă la Adidas, după 45 de ani. În ce tricouri vor juca tricolorii cu Irlanda de Nord

Noul contract cu sponsorul tehnic al naţionalei de fotbal a României, care va fi semnat în scurt timp, va avea o durată de 4 ani şi are valoarea fixă de 1,2 milioane de euro pe fiecare an, dintre care jumătate în echipament şi jumătate în bani. În plus, există şi bonusuri de performanţă la calificările la turneele finale. Potrivit digisport.ro, marele avantaj faţă de firma mai titrată care este Adidas, care a îmbrăcat România în ultimii 45 de ani, e acela că se primeşte o sumă importantă, nemţii oferind doar echipament.

Citeşte şi Lovitură cruntă primită de FRF şi Burleanu. Candidatul pe care-l susţineau la şefia FIFA s-a retras din cursă

Echipamentul este destinat tuturor echipelor naţionale, de la U 15 la prima reprezentativă, inclusiv pentru naţionala feminină de fotbal a României.

Pentru că în acest an se împlinesc 50 de ani de la înfiinţarea companiei de echipament sportiv, România va îmbrăca la meciul din deplasare cu Irlanda de Nord, 13 iunie, un tricou aniversar, urmând ca apoi să fie stabilit designul tricourilor României.

Din România, au contract cu Joma echipele ASA Tg. Mureș, CS Universitatea Craiova, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș și FC Bihor. Alte echipe naționale care au Joma ca sponsor tehnic sunt Bulgaria, Kenya, Honduras, Uzbekistan, Nicaragua, Bangladesh, Trinidad & Tobago sau Kyrgyzstan.