NATO a decis: Este nevoie de un RĂSPUNS MILITAR împotriva Statului Islamic

Teroriştii din gruparea Statul Islamic (SI) sunt ''antioccidentali violenţi'' şi este nevoie de un răspuns militar pentru a învinge această organizaţie, a declarat luni secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, transmite AFP, citată de Agerpes.

15 sept. 2014, 15:29
NATO a decis: Este nevoie de un RĂSPUNS MILITAR împotriva Statului Islamic

”Toţi aliaţii sunt decişi şi uniţi contra terorismului. Această grupare (Statul Islamic) respinge societăţile noastre libere. Ea va fructifica toate oportunităţile pentru a ne ataca valorile şi a ne impune viziunea ei retrogradă despre lume. Este nevoie de un răspuns militar pentru a învinge şi a distruge această organizaţie”, a afirmat Rasmussen, în cadrul unui eveniment organizat de think-tank-ul Carnegie Europe.

În opinia înaltului oficial NATO, lupta contra militanţilor SI este una între toleranţă şi fanatism, între democraţie şi totalitarism, între societăţi deschise şi cele închise.

Anders Fogh Rasmussen s-a referit şi la criza din estul Ucrainei, spunând că Rusia a călcat în picioare toate regulile şi angajamentele care au garantat pacea în Europa după sfârşitul ‘războiului rece’.

Citeşte şi David Cameron: NATO condamnă unanim „actele barbare” ale Statului Islamic

”Schema este clară. De la Moldova la Georgia şi acum la Ucraina, Rusia a folosit presiunea economică şi acţiunile militare pentru a produce instabilitate, pentru a fabrica conflicte şi pentru a diminua independenţa vecinilor ei. Va trebui să rămânem puternici şi uniţi pentru a ne apăra libertatea graţie apărării colective dintre Aliaţi, principiul de bază al NATO care afirmă că toţi membrii vor riposta dacă unul dintre ei este atacat”, a subliniat Rasmussen.

Fostul premier norvegian Jens Stoltenberg îl va înlocui pe Anders Fogh Rasmussen în funcţia de secretar general al NATO începând cu data de 1 octombrie acest an.