NATO a denunţat încălcări INACCEPTABILE ale spaţiului aerian turc de către Rusia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a denunțat luni 'încălcările spațiului aerian al Turciei de către avioane de luptă ruse', acțiuni pe care le-a calificat drept 'inacceptabile', declarația șefului Alianței intervenind după mai multe incidente între aparatele ruse și cele turce la frontiera turco-siriană.

RomaniaTV.net
05 oct. 2015, 12:53
NATO a denunţat încălcări INACCEPTABILE ale spaţiului aerian turc de către Rusia

‘Acțiunile Rusiei’ în Siria, unde Moscova efectuează operațiuni aeriene împotriva jihadiștilor, și, conform țărilor occidentale, și împotriva grupărilor rebele care luptă împotriva regimului președintelui Bashar al-Assad, ‘nu contribuie la securitatea și stabilitatea regiunii’, a afirmat Stoltenberg într-un comunicat citat de AFP.

El a precizat că a convocat cele 28 de state aliate pentru o reuniune de urgență a Consiliului Atlanticului de Nord ce urmează să aibă loc luni seara, pentru a fi discutată situația din Siria.

Anterior, diplomația Turciei, țară membră NATO, a anunțat, într-un comunicat, că avioane de vânătoare turce F-16 au interceptat sâmbătă, la granița cu Siria, un avion de luptă al forțelor aeriene ruse pe care l-au forțat să se retragă.

Într-un document separat, armata turcă a indicat că două avioane de vânătoare turce au fost ‘hărțuite’ duminică, în timpul unei misiuni de patrulare la frontiera cu Siria, de către un MIG-29 neidentificat.