NATO a interceptat mai multe avioane militare ruseşti deasupra Mării Baltice

Avioane ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) au interceptat în ultimele două zile avioane militare ruse deasupra Mării Baltice, informează publicaţia germană Handelsblatt, citată de Inopressa.ru.

22 oct. 2014, 10:40
NATO a interceptat mai multe avioane militare ruseşti deasupra Mării Baltice

Potrivit Ministerului Apărării al Letoniei, un bombardier F-16 din cadrul unităţii militare baltice a fost ridicat de la sol pentru interceptarea unui avion rusesc de cercetare Il-20. Surse ale NATO confirmă la rândul lor această informaţie, subliniază cotidianul german.

Un incident asemănător a avut loc şi luni. Potrivit locotenentului Robert Gericke, avionul rusesc se afla în spaţiul aerian internaţional şi nu a încălcat frontiera ţărilor din Alianţă. Pentru indetificarea lui, de la baza ?iauliai din Lituania au fost ridicate în aer două bombardiere canadiene F-18, care l-au escortat timp de 15 minute, după care s-au întors la bază.

În ultimul timp, Rusia şi-a întărit în mod substanţial prezenţa militară în regiune, subliniază publicaţia germană. La începutul lunii octombrie şi în septembrie, în regiune au avut loc alte două cazuri asemănătoare, potrivit NATO.