NATO anuleaza cel mai mare exercitiu militar din Europa

În plină pandemie de coronavirus, NATO a decis anularea celui mai mare exercițiu militar din Europa. De asemenea, Statele Unite ale Americii nu vor mai trimite trupe militare în Europa, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 14:49
NATO anuleaza cel mai mare exercitiu militar din Europa

Decizia NATO vine în contextul în care Europa este afectată de virusul COVID-19. Astfel miltarii NATO nu vor trimiși în zone de risc.

De asemenea, Exerciţiul Cold Response 2020, la care urmau să ia parte peste 15.000 de militari ai NATO în nordul Norvegiei, aproape de graniţa cu Rusia, a fost anulat din cauza epidemiei cu noul coronavirus Covid-19.

„Dorim să menţinem capacităţile de luptă ale armatei astfel încât să putem susţine societatea în perioada turbulentă care vine”, a explicat şeful Centrului de operaţiuni al armatei, Rune Jakobsen, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: SUA şi aliaţii NATO, acord pentru retragerea militarilor din Afganistan. Zeci de militari români au murit în lupte

Fostul secretar general al NATO și fostul șef al diplomației europene, Javier Solana, în vârstă de 77 de ani, a fost spitalizat la Madrid după ce a fost testat pozititiv cu coronavirus.