NATO ar putea deschide o reprezentanţă permanentă la Chişinău

Publicat: Marţi, 03 Iunie 2014 18:26 // Actualizat: Marţi, 03 Iunie 2014 18:26 // Sursa: romaniatv.net

NATO ar putea deschide, la solicitarea autorităţilor de la Chişinău, o reprezentanţă permanentă în Republica Moldova, de genul celor care există în Georgia şi Ucraina, sau să-şi trimită cel puţin un ambasador în Republica Moldova, după exemplul UE, potrivit Agerpres.

Anunţul a fost făcut la sediul Alianţei din Bruxelles de către ambasadorul Republicii Moldova la NATO, Mihai Gribincea, după cum informează marţi postul de radio Europa Liberă.

În acelaşi timp, Mihai Gribincea a calificat drept 'irealiste' orice discuţii despre o eventuală aderare a Republicii Moldova la NATO într-un moment în care susţinerea acestei opţiuni de către populaţie este foarte scăzută şi în contextul în care Moldova continuă să fie un stat neutru şi are pe teritoriul său o armată străină, această ultimă referire făcând trimitere la trupele ruse din Transnistria.

Secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow, declara în luna mai, cu ocazia unei vizite la Chişinău, că nu există incompatibilitate între statutul de neutralitate al Republicii Moldova şi dezvoltarea unui parteneriat cu Alianţa Nord-Atlantică.

Republica Moldova este stat neutru, potrivit Constituţiei, dar unii politicieni şi experţi contestă necesitatea acestei prevederi, mai ales în contextul în care în regiunea din stânga Nistrului staţionează un contingent militar rus şi există muniţie a Federaţiei Ruse. Sondajele arată însă că majoritatea populaţiei ar vota împotriva aderării la NATO în cazul unui referendum pe acest subiect.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Chişinău NATO Chişinău reprezentanta NATO Chişinău
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 iun 08:05
...de Informaţie şi Securitate dă asigurări că va contracara aceste intenţii. RTV: NATO ar putea deschide o reprezentanţă permanentă la Chişinău NATO ar putea deschide, la solicitarea autorităţilor de la Chişinău, o reprezentanţă...
03 iun 19:17
...
NATO ar putea deschide, la solicitarea autorităţilor de la...
03 iun 18:37
...Georgia şi Ucraina, sau să-şi trimită cel puţin un ambasador în Republica Moldova, după Citește mai departe…, NATO ar putea deschide o reprezentanţă permanentă la Chişinău eee by ...
1
EUR
4.7791
RON
12 Dec
noapte 3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H