NATO are REZERVE faţă de acordul de ÎNCETARE A FOCULUI în Ucraina

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) urmăreşte acţiunile din Ucraina, nu declaraţiile, în condiţiile în care unele dintre acestea din urmă nu s-au adeverit, a declarat, în marja summitului NATO din Newport (Marea Britanie), generalul Adrian Bradshaw, adjunct al comandantului suprem al Forţelor Aliate din Europa (DSACEUR), comentând informaţiile apărute vineri privind semnarea, la Minsk, a unui acord de încetare a focului între Kiev şi rebelii proruşi din estul Ucrainei, informează RIA Novosti.

05 sept. 2014, 15:32
NATO are REZERVE faţă de acordul de ÎNCETARE A FOCULUI în Ucraina

‘Urmărim cu atenţie acţiunile. Am auzit multe cuvinte, unele dintre ele nu au costat foarte mult, ceea ce a dus la dezamăgire. La ora actuală nu pot spune că există schimbări la faţa locului (în estul Ucrainei). Realitatea este că forţe regulate ruse se află în Ucraina pentru sprijinirea mişcării separatiste’, a spus Adrian Bradshaw.

Citeşte şi Ucraina şi separatiştii proruşi au semnat acordul de încetare a focului. Kievul ordonă încetarea ostilităţilor

Un acord de încetare a focului a fost semnat vineri, la Minsk, în cadrul unor negocieri cu participarea OSCE între Kiev şi reprezentanţii autoproclamatelor ‘republici populare’ Doneţk şi Lugansk. Semnarea acordului a fost anunţată de preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi confirmată de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).