NATO bănuieşte că Rusia că ar plănui atacuri cu arme chimice. Anunţul înfricoşător făcut de Jens Stoltenberg: „Ar fi crimă de razboi”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că Rusia ar putea planifica operațiuni cu arme chimice. În opinia sa, acesta este motivul pentru care Moscova a luat un pas de precauție, fabricând fake news-uri despre laboratoarele de arme chimice și biologice pe care americanii le-ar finanţa în Ucraina.

13 mart. 2022, 12:29
NATO bănuieşte că Rusia că ar plănui atacuri cu arme chimice. Anunţul înfricoşător făcut de Jens Stoltenberg: „Ar fi crimă de razboi”

Acum că aceste afirmații false au fost făcute, trebuie să rămânem vigilenți. Este foarte posibil ca Rusia însăși să plănuiască operațiuni de arme chimice folosind această țesătură de minciuni. Aceasta ar fi o crimă de război„, relatează ziarul german Welt am Sonntag, citând cuvintele lui Jens Stoltenberg.

Anterior, Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat că laboratoarele din Ucraina au lucrat cu agenți patogeni ai bolilor periculoase: ciuma, dizenterie, antrax. Ucrainenii ar fi încercat să ascundă acest fapt, a spus reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Citeşte şi Ucraina denunţă tacticile parşive ale Rusiei. „Soldaţii lor se schimbă în uniforme ale armatei ucrainene, inamicul bombardează civili”

La rândul ei, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a sfătuit Ucraina să distrugă agenții patogeni periculoși pentru a preveni scurgerile. Federația Rusă a cerut vineri să se organizeze o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta activitățile militar-biologice ale Statelor Unite în Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a negat dezvoltarea armelor biologice.

Citeşte şi Psihiatrul Gabriel Diaconu dă verdictul: „Putin este mai instabil decât Hitler în ultimele lui zile. Întrebarea pe care nu și-a pus-o nimeni e dacă are o fantezie suicidară”

Tot în interviul din Welt am Sonntag, Stoltenberg a mai adăugat că deși poporul ucrainean a rezistat cu curaj invaziei ruse, zilele următoare vor aduce probabil greutăți și mai mari Ucrainei.