NATO condamnă atacul asupra lui Navalnîi şi cere judecarea vinovaţilor

Principalul organism de luare a deciziilor al NATO, Consiliul Atlanticului de Nord, a condamnat vineri tentativa de asasinare a liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi,  şi a cerut aducerea în faţa justiţiei a celor vinovaţi de acest atac, informează EFE şi Reuters.

RomaniaTV.net
04 sept. 2020, 18:33
NATO condamnă atacul asupra lui Navalnîi şi cere judecarea vinovaţilor

„Astăzi, toţi aliaţii au condamnat la unison acest atac. Folosirea oricărui tip de armă chimică dovedeşte o lipsă totală de respect faţă de viaţa omenească şi reprezintă o încălcare inacceptabilă a normelor şi regulilor internaţionale”, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la finalul reuniunii Consiliului Atlanticului de Nord.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, întrevedere cu generalul Wolters: „România continuă să fie un aliat ferm angajat în procesele NATO”

De asemenea, aliaţii NATO au căzut de acord că Rusia trebuia să coopereze pe deplin cu o anchetă imparţială privind otrăvirea opozantului care să fie condusă de Organizaţia pentru Interzicea Armelor Chimice.

„Aliaţii NATO sunt de acord că Rusia trebuie să răspundă acum la întrebări serioase, iar guvernul rus trebuie să coopereze pe deplin cu Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice în cadrul unei investigaţii internaţionale imparţiale”, a transmis secretarul general al NATO