NATO este pregătită să iniţieze „măsuri de apărare” suplimentare la graniţele sale estice

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) este pregătită, în funcţie de evoluţia evenimentelor din Ucraina, să iniţieze noi 'măsuri de apărare' la graniţele sale estice, a declarat, într-un interviu publicat luni de cotidianul german Bild, comandantul suprem al forţelor NATO în Europa, generalul american Philip Breedlove, informează ITAR-TASS, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
12 mai 2014, 11:11
NATO este pregătită să iniţieze „măsuri de apărare” suplimentare la graniţele sale estice

Breedlove a amintit că principalul obiectiv al NATO îl constituie apărarea ţărilor membre ale organizaţiei. ‘Tocmai de aceea, navele şi avioanele aliaţilor noştri întăresc la momentul actual securitatea la graniţele noastre de la Marea Baltică până la Marea Neagră’, a subliniat Breedlove. Potrivit generalului, aceste măsuri ‘au un caracter exclusiv defensiv’.

NATO ‘este gata să iniţieze paşi suplimentari’, prin care, potrivit declaraţiilor lui Breedlove, trebuie să se înţeleagă în special ‘un număr mai mare de exerciţii’ şi ‘actualizarea planurilor de apărare’. ‘Următorul nostru pas depinde de modul în care va evolua situaţia în Ucraina’, a explicat generalul american.