NATO nu intervine în Siria pentru că „este o ţară mult prea complicată”

În timp ce bombele continuă să cadă peste oraşele siriene, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anunţat că alianţa nu intenţionează să intervină armat în această ţară.

RomaniaTV.net
17 feb. 2012, 15:26
NATO nu intervine în Siria pentru că „este o ţară mult prea complicată”

În opinia lui Rasmussen, Siria este o ţară mult prea complicată din punct de vedere etnic, politic şi religios de aceea soluţia optimă pentru ieşirea din conflict este una ce nu presupune intervenţie armată străină.

Rasmussen a dat asigurări că NATO urmăreşte criza umanitară. Adunarea Generală a ONU a adoptat joi o rezoluţie care condamnă represiunile din Siria. Rezoluţia cere guvernului sirian să pună capăt atacurilor împotriva populaţiei civile, susţine eforturile Ligii arabe de a asigura o tranziţie democratică în Damasc şi recomandă numirea unui trimis special al ONU pentru această ţară.

„Nu avem nici cea mai mică intenţie de a interveni în Siria. Bineînţeles monitorizăm situaţia, dar nu avem intenţia de a interveni. Cred că o soluţie locală trebuie găsită şi apreciez toate eforturile depuse de Liga Arabă”, a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, potrivit Reuters.