NATO se pregăteşte pentru un CONFLICT NUCLEAR. Rusia a testat o rachetă ce distruge sisteme antibalistice

Avioane militare ale unor ţări NATO efectuează o serie de exerciţii în scopul pregătirii pentru scenariul "pur fictiv" al unui conflict nuclear, manevrele fiind o reacţie la activităţi ale Rusiei şi ale Coreei de Nord. Exerciţiul, numit "Steadfast Noon" ("Amiază neperturbată"), se desfăşoară până vineri la bazele aeriene Brogel (Belgia) şi Büchel (Germania), unde Statele Unite au armament nuclear, informează publicaţiile The Wall Street Journal şi Focus.

20 oct. 2017, 06:15
NATO se pregăteşte pentru un CONFLICT NUCLEAR. Rusia a testat o rachetă ce distruge sisteme antibalistice

La exerciţii participă avioane din Statele Unite, Belgia, Germania, Italia, Olanda, Cehia şi Polonia. Manevrele militare efectuate de NATO sunt o reacţie la activităţile militare ale Rusiei şi Coreei de Nord.

Recent, Rusia a efectuat manevre militare de amploare în colaborare cu Belarus, inclusiv teste balistice. Regimul Kim Jong-Un a efectuat o serie de teste balistice şi atomice, ameninţând că un război nuclear poate izbucni în „orice moment”. Armata rusă a testat o nouă rachetă destinată sistemului Iskander care poate transporta încărcătură nucleară, în cadrul planului de consolidare a apărării Rusiei şi de contracarare a sistemelor antirachetă construite de Alianţa Nord-Atlantică, relatează site-ul agenţiei Tass.

Testul balistic a avut loc miercuri, racheta Iskander fiind lansată din Poligonul Kapustin Iar, situat în regiunea Astrahan, în sud-vestul Rusiei, a anunţat comandantul unităţii militare, Oleg Kislov, citat de site-ul agenţiei Tass. Sistemele Iskander au raze de acţiune de 500 de kilometri.

Citeşte şi Phenianul se pregăteşte pentru ATACUL INIMAGINABIL împotriva Statelor Unite

„Vreau să subliniez că aceste tipuri de rachete nu reprezintă încălcări ale Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), deoarece nu au raze de acţiune mai mari de 500 de kilometri”, a argumentat Viktor Bondarev, membru al Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului Rusiei.

În contextul evoluţiilor geopolitice şi escaladării situaţiei internaţionale, „măsurile de consolidare a capacităţilor de apărare au o importanţă specială”, a subliniat Bondarev.”Sistemul Iskander are o foarte mare mobilitate, este precis şi ar putea ajuta chiar şi la contracararea ameninţărilor nucleare, având o importanţă deosebită în contextul recentelor evoluţii din Peninsula Coreea şi reacţiilor SUA, a mai spus Bondarev, subliniind că instalaţiile de acest fel sunt poziţionate în regiuni de frontieră cu state NATO care găzduiesc elemente antirachetă.

Administraţia Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, precum şi montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud.