NATO susţine integritatea teritorială a Republicii Moldova

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord susține integritatea teritorială a Republicii Moldova și dorește consolidarea parteneriatului cu această țară, a declarat luni Alexander Vershbow, adjunct al secretarului general al NATO, după întrevederea cu ministrul de externe moldovean, Andrei Galbur, potrivit Jurnal.md.

09 feb. 2016, 06:58
NATO susţine integritatea teritorială a Republicii Moldova

‘Adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, și ministrul de externe moldovean, Andrei Galbur, au discutat despre consolidarea parteneriatului între Alianța Nord-Atlantică și Chișinău. Dl.Vershbow a mulțumit Republicii Moldova pentru contribuțiile constante la misiunea din Kosovo și a subliniat că toate statele NATO susțin suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova’, informează un comunicat oficial al Alianței.

Alexander Vershbow a reiterat susținerea Alianței pentru reformele din Republica Moldova și pentru consolidarea capacităților de apărare și securitate ale republicii. ‘NATO și state membre vor continua să ofere asistență Republicii Moldova în sensul înființării unei armate moderne, dinamice și echipate corespunzător, interoperabilă cu armatele altor state’, precizează NATO în același comunicat.

Cu această ocazie, Alexander Vershbow a salutat progresele înregistrate de Republica Moldova prin noua sa Strategie de Securitate Națională, un pas important, care va permite republicii să identifice capabilitățile militare necesare în vederea consolidării armatei sale, mai precizează Alianța Nord-Atlantică.