NATO susţine integritatea teritorială a Republicii Moldova

Publicat: Marţi, 09 Februarie 2016 08:58 // Actualizat: Marţi, 09 Februarie 2016 08:58 // Sursa: romaniatv.net

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord susține integritatea teritorială a Republicii Moldova și dorește consolidarea parteneriatului cu această țară, a declarat luni Alexander Vershbow, adjunct al secretarului general al NATO, după întrevederea cu ministrul de externe moldovean, Andrei Galbur, potrivit Jurnal.md.

'Adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, și ministrul de externe moldovean, Andrei Galbur, au discutat despre consolidarea parteneriatului între Alianța Nord-Atlantică și Chișinău. Dl.Vershbow a mulțumit Republicii Moldova pentru contribuțiile constante la misiunea din Kosovo și a subliniat că toate statele NATO susțin suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova', informează un comunicat oficial al Alianței.

Alexander Vershbow a reiterat susținerea Alianței pentru reformele din Republica Moldova și pentru consolidarea capacităților de apărare și securitate ale republicii. 'NATO și state membre vor continua să ofere asistență Republicii Moldova în sensul înființării unei armate moderne, dinamice și echipate corespunzător, interoperabilă cu armatele altor state', precizează NATO în același comunicat.

Cu această ocazie, Alexander Vershbow a salutat progresele înregistrate de Republica Moldova prin noua sa Strategie de Securitate Națională, un pas important, care va permite republicii să identifice capabilitățile militare necesare în vederea consolidării armatei sale, mai precizează Alianța Nord-Atlantică.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 feb 09:20
...Alexander Vershbow, adjunct al secretarului general al NATO, după întrevederea cu ministrul de Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
09 feb 09:10
... Organizația Tratatului Atlanticului de Nord susține integritatea teritorială a Republicii...
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H