Naufragiul din Budapesta: Un cadavru a fost descoperit în Dunăre, la peste 100 de kilometri

Un corp a fost găsit în Dunăre, la peste 100 de kilometri în aval de Budapesta, unde naufragiul unui vapor cu turişti la bord s-a soldat cu şapte morţi şi 21 de persoane date dispărute săptămâna trecută, a anunţat luni poliţia ungară, relatează Reuters.

03 iun. 2019, 18:50
Naufragiul din Budapesta: Un cadavru a fost descoperit în Dunăre, la peste 100 de kilometri

Treizeci şi trei de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului se aflau la bordul vaporului ”Sirena”, care s-a scufundat miercuri în urma unei coliziuni cu alt vapor.

Şapte pasageri au fost salvaţi, cadavrele altor şapte au fost recuperate în noaptea de după accident, iar 19 au fost daţi dispăruţi, dar şi cei doi membri ai echipajului.

”Un cadavru, care pare să fie al unui coreean, a fost găsit la 100 de kilometri de aici”, a declarat pentru presă un ataşat al Ambasadei Coreei de Sud.

Citeşte şi Momentul exact al tragediei de pe Dunăre, surprins de camerele video. Comandantul vasului de croazieră a fost arestat VIDEO

O identificare era în curs, a anunţat poliţia ungară, fără să confirme că este vorba despre una dintre victimele naufragiului.

Scafandri încercau luni să ajungă pe epavă, pe care se află corpurile majorităţii persoanelor date dispărute.

Curenţi puternici, cauzaţi de o ”umflare” a apelor fluviului, nu au permis anterior acest lucru.