Naufragiul din Mediterana: Doi supravieţuitori au fost ARESTAŢI, fiind bănuiţi de TRAFIC de PERSOANE

Doi supraviețuitori ai naufragiului din largul coastelor libiene au fost arestaţi de către autorităţile italiene în urma suspiciunii de trafic de persoane.

21 apr. 2015, 09:32
Naufragiul din Mediterana: Doi supravieţuitori au fost ARESTAŢI, fiind bănuiţi de TRAFIC de PERSOANE

Ministrul de interne italian, Angelino Alfano, a anunțat marți arestarea a doi presupuși traficanți de persoane care se aflau printre supraviețuitorii naufragiului care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în largul coastelor libiene, informează EFE, citată de Agerpres.

‘Au fost arestați de către Procuratura din Catania doi traficanți din ambarcațiunea care a naufragiat. Împotriva traficanților nu avem nicio reținere’, a scris oficialitatea italiană pe contul său oficial de pe Twitter.

Arestările s-au produs la sosirea navei ‘Bruno Gregoretti’ în portul sicilian Catania (sud) care a adus cei 27 de supraviețuitori ai tragediei de duminică. Alfano a declarat pentru presă că este vorba de comandantul vasului scufundat, cetățean tunisian, și de adjunctul său, sirian. Ambii sunt acuzați de omucidere, naufragiu și instigare la imigrație ilegală.

Citeşte şi NAUFRAGIILE din Mediterana: Premierul Australiei propune ca refugiaţii să fie descurajaţi să mai vină pe mare

Procurorul Cataniei, Giovanni Salvi, a explicat că cei doi au fost recunoscuți și denunțați de restul supraviețuitorilor.

Reprezentanți ai Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) și ai Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) au declarat marți că naufragiul de duminică în largul coastelor libiene a făcut 800 de morți.