Nava amiral a NATO, HMS Prince of Wales, s-a defectat în drumul spre SUA. Portavionul de 3 miliarde de lire sterline a devenit inoperaţional

HMS Prince of Wales a părăsit baza navală Portsmouth din Hampshire sâmbătă înainte de a se confrunta cu o „problemă mecanică emergentă”, a declarat un purtător de cuvânt al marinei.

30 aug. 2022, 16:47
Nava amiral a NATO, HMS Prince of Wales, s-a defectat în drumul spre SUA. Portavionul de 3 miliarde de lire sterline a devenit inoperaţional

Cea mai mare navă de război din Marea Britanie, care s-a defectat în largul coastelor de sud, la scurt timp după ce a pornit spre SUA, a fost mutată, astfel încât să fie într-o locație mai bună pentru a fi inspectată.

HMS Prince of Wales, al doilea dintre cele două portavioane ale Marinei Regale, a părăsit baza navală Portsmouth din Hampshire sâmbătă, înainte de a se confrunta cu o „problemă mecanică emergentă” , a declarat un purtător de cuvânt al marinei. Problema este în curs de investigare.

Citeşte şi SUA au introdus în serviciul de luptă primul elicopter fără pilot. Aparatul a fost trimis pe un portavion

Plecarea navei spre SUA fusese deja amânată de vineri, din cauza unei probleme tehnice, deși nu se știe dacă incidentele au legătură unul cu altul, transmite Sky News. Transportatorul de 3 miliarde de lire sterline, care a devenit complet operațional abia anul trecut, a fost la un moment dat ancorat în sud-estul Insulei Wight.

Poziția sa a fost afișată pe MarineTraffic.com arată că ar fost dus încet spre Stokes Bay, Gosport, într-o zonă în care scafandrilor le va fi mai uşor să examineze daunele pe care le are nava.

Citeşte şi Maria Zaharova atacă din nou SUA, în contextul tensiunilor din Taiwan: „Washingtonul destabilizează lumea. Au provocat mai multe conflicte decât au rezolvat” VIDEO

Misiunea „reper” a NATO la ca urma să participe și nava HMS Prince of Wales urma să stabilească viitorul operațiunilor aviatice stealth și a celor cu drone pe coastele Americii de Nord și Caraibilor.