SUA au introdus în serviciul de luptă primul elicopter fără pilot. Aparatul a fost trimis pe un portavion

Marina SUA a se bazează în premieră pe un elicopter de recunoaștere fără pilot, pe care l-a cantonat la bordul unei nave. Northrop Grumman a anunțat astfel prima implementare a dronei MQ-8C Fire Scout.

27 ian. 2022, 10:25
SUA au introdus în serviciul de luptă primul elicopter fără pilot. Aparatul a fost trimis pe un portavion

Acest elicopter fără pilot se află la bordul navei de coastă Milwaukee (LCS-5), din luna decembrie, anunţă publicaţia The Drive. Elicopterul este dotat cu un radar Leonardo AN / ZPY-8 (Osprey), dar şi cu o antenă activă phased array (AFAR), care îi permite să efectueze recunoașteri dincolo de orizontul radar al navei.

Elicopterul fără pilot a fost dezvoltat ca înlocuitor pentru drona RQ-2 Pioneer. Elicopterul fără pilot se bazează pe designul elicopterului civil Bell 407. Poate rămâne în aer până la zece ore, iar raza sa de zbor depășește 1.000 de mile marine (1.852 de kilometri).

Citeşte şi Elicopter prăbuşit după un exerciţiu de antrenament: 14 morţi

Publicația notează că Northrop Grumman a testat și Bell 407, care stă la baza dronei, ca purtător de torpile și sonare.

Suntem foarte încântați să aducem această capacitate îmbunătățită în flotă”, a declarat căpitanul Eric Soderberg, managerul programului MQ-8 Fire Scout. „Echipa noastră a lucrat îndeaproape cu inginerii de pe portavion în ultimele luni, pentru a se asigura că această implementare este un succes”.

Citeşte şi Accident neobişnuit, două elicoptere s-au ciocnit în aer. Între morţi se află un general