Nava Ever Given se află încă în Canalul Suez, la trei săptămâni după ce a fost deblocată. Se are în vedere descărcarea celor 18.000 de containere

Operatorii navei Ever Given explorează posibilitatea de a transfera cele 18.000 de containere pline de marfă către alte nave, pentru a onora cererile către clienţii care au plătit deja transmortul şi aşteaptă marfa de câteva săptămâni.

19 apr. 2021, 12:06
Nava Ever Given se află încă în Canalul Suez, la trei săptămâni după ce a fost deblocată. Se are în vedere descărcarea celor 18.000 de containere

Nava de marfă Ever Given, de 224.000 de tone, care s-a blocat în Canalul Suez pe 23 martie și a fost deblocată 6 zile mai târziu, nu a reușit încă să părăsească Canalul Suez, după ce autoritățile egiptene au anunțat că mai întâi trebuie să plătească daune de un miliard de dolari.

Operatorul navei, compania taiwaneză Evergreen Marine Corp. , se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare pentru a livra miile de containere – pline cu tot felul de produse, de la hârtie igienică la cafea și mobilier – către clienții care au început să devină nervoşi şi frustrați, după cum scrie Bussines Insider.

Citeşte şi Bărbatul care a muncit aproape neîntrerupt şase zile să deblocheze Canalul Suez a trăit momente dramatice. Tot timpul i-a fost teamă că nava se va prăbuşi peste el

Clienții se întreabă când vor le fi livrate cutiile lor, după această situaţie, în care nava este practic confiscată. Perspectiva de a muta containerele pe alte nave și de a le livra clienților din Europa este acum pe masă„, a declarat o sursă direct implicată în această chestiune.

Descărcarea celor 18.000 de containere de pe Ever Given ar putea deveni o provocare fizică și logistică masivă, care i-ar putea obliga oficialii să mute nava, care este în prezent ancorată în lacul artificial Bitter Great al canalului, în apropierea orașului Port Said. „Nu va fi ușor de făcut, dar există o serie de opțiuni„, a declarat aceeași sursă pentru Wall Street Journal. Mutarea ar da crea, însă, bătăi de cap legale suplimentare, legate în principal de creanțe și taxe.

Autorităţile egiptene au declarat că nu vor elibera nova-container Ever Given, decât în condiţiile în care proprietarii vor plăti compensaţii de un miliard de dolari.

Citeşte şi Şeful Autorităţii Canalului Suez estimează la un miliard de dolari pierderile provocate de blocarea navei Ever Given