Navă slovacă, blocată de două săptămâni pe braţul Bala al Dunării. Pompierii le-au dus membrilor echipajului alimente

O navă sub pavilion slovac cu echipaj ucrainean este blocată, de aproximativ două săptămâni, între gheţuri pe Dunăre, pe braţul Bala, pompierii din Călăraşi, sprijiniţi de localnici, ducându-le, joi după-amiază, apă şi mâncare celor şapte membri ai echipajului.

RomaniaTV.net
02 feb. 2017, 19:00
Navă slovacă, blocată de două săptămâni pe braţul Bala al Dunării. Pompierii le-au dus membrilor echipajului alimente

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, pompierii călărăşeni au dus, joi, hrană şi apă echipajului unei nave autopropulsate care a rămas blocată de mai multe zile între gheţuri, pe braţul Bala, la kilometrul 9.

Cei şapte membri ai echipajului ucrainean rămăseseră fără provizii de câteva zile, ultimele lor provizii fiind aduse la navă în urmă cu aproximativ două săptămâni tot de către pompierii din cadrul I.S.U. Călăraşi cu sprijinul unei aeronave a Inspectoratului General de Aviaţie, precizează ISU Călăraşi.

Misiunea pompierilor a fost dificilă şi a durat câteva ore, echipajele fiind sprijinite de către localnici. Astfel, joi reprezentanţii armatorului au adus cu un autovehicul de teren 200 de litri de apă şi 300 de kilograme de alimente pe care le-au descărcat la ISU Călăraşi.

Ulterior, pompierii călărăşeni le-au pus în două autospeciale de transport şi s-au deplasat în comuna Unirea pe braţul malului Borcea, de unde, ajutaţi de patru localnici, au descărcat proviziile şi le-au urcat într-o barcă pe care au împins-o pe gheaţa groasă formată deasupra braţului Borcea.

„După ce au ajuns în baltă, în aproximativ 20 de minute, localnici i-au ajutat pe pompieri şi au transportat cu un atelaj hipo alimentele şi apa aproximativ 4 kilometri până la malul braţului Bala, după care proviziile au fost puse într-o altă barcă cu motor. Pe firul apei, printre sloiurile de gheaţă, în aproximativ 45 de minute am ajuns în dreptul navei autopropulsate sub pavilion slovac blocate în gheaţă”, se arată în comunicatul ISU Călăraşi.

Misiunea, care a durat câteva ore, s-a încheiat la ora 15.00.