Navalnîi, prima reacţie din închisoare: N-am de gând să mă spânzur ori să-mi tai venele cu lingura!

Alexei Navalnîi, omul care a reuşit să scoată în stradă ruşii împotriva lui Putin, a precizat, în prima sa reacţie publică din închisoarea de lângă Moscova unde se află încarcerat, că nu are nicio intenţie să se sinucidă.

24 ian. 2021, 16:45
Navalnîi, prima reacţie din închisoare: N-am de gând să mă spânzur ori să-mi tai venele cu lingura!

Navalnîi, prima reacţie din închisoare. Principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin le-a mulţumit, în acelaşi timp, oamenilor care sunt alături de el pentru sprijin, informează The Moscow Times.

Navalnîi, prima reacţie din închisoare. Ce a transmis principalul opozant al preşedintelui rus

„Pentru orice eventualitate: nu am de gând să mă spânzur de fereastra celulei sau să-mi tai venele cu o lingură ascuţită. Merg pe scări cu foarte mare grijă şi zilnic mi se ia tensiunea, astfel că ipoteza unui infarct subit este exclusă. Sunt stabil din punct de vedere emoţional şi psihologic”, a precizat Navalnîi într-o declaraţie care a fost postată pe pagina sa oficială de Instagram.

Proteste de amploare în Moscova, împotriva preşedintelui rus, Vladimir Putin

În capitala Rusiei au avut loc ciocniri în mai multe rânduri în cursul după-amiezii, poliţiştii lovindu-i cu bastoane pe manifestanţi, în timp ce aceştia răspundeau cu bulgări de zăpadă şi alte proiectile.

Au fost manifestaţiile cele mai importante din ultimii ani.

Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok în luna august 2020 de către agenţi ai serviciului secret rus FSB. Opozantul a fost transportat la un spital din Berlin unde a fost tratat. Până săptămâna trecută, el a urmat un tratament de recuperare în Germania.

La puţin timp după ce s-a reîntors la Moscova, Navalnîi a fost arestat, chiar în aeroport şi ulterior închis, pentru o perioadă de cel puţin 30 de zile, într-o închisoare de maximă securitate a FSB.

Autorităţile l-au acuzat pe Navalnîi că a încălcat condiiile supravegherii prin faptul că a rămas în Germania şi nu s-a prezentat, la finele anului trecut, la biroul Serviciului Federal al Penitenciarelor în legătură cu o condamnare la închisoare cu suspendare pentru delapidare.

Citeşte şi: Sfidare maximă la adresa lui Vladimir Putin. Avionul care îl protejează în caz de război nuclear a fost prădat de hoţi, situaţie de urgenţă la Moscova
 

 


loading...
Partenerii noștri