Nave ruseşti, în vizită de curtoazie în Filipine

Două nave rusești au sosit în Filipine marți într-o vizită de curtoazie, în timp ce președintele filipinez Rodrigo Duterte caută să-și întărească relațiile cu Moscova, potrivit unor oficiali. 

03 ian. 2017, 11:56
Nave ruseşti, în vizită de curtoazie în Filipine

Nava antisubmarin ”Amiral Tribuț” și tancul petrolier ”Boris Butoma” au ancorat în portul Manilei pentru o vizită de cinci zile, în cursul căreia ele vor fi deschise publicului.

În cursul vizitei, oficiali navali ruși se vor întâlni cu omologi ai lor filipinezi, a declarat căpitanul Lued Lincuna, purtător de cuvânt al Marinei filipineze.

Cele două nave transportă diferite echipamente pentru demonstrații pentru Marina filipineză în timpul vizitei, a declarat contraamiralul Eduard Mihailov, comandant adjunct al Flotei Ruse de la Oceanul Pacific.

”Puteți alege să cooperați cu Statele Unite ale Americii sau cu Rusia, dar, din partea noastră, vă putem ajuta în orice mod de care aveți nevoie”, a declarat contraamiralul Mihailov după ceremonia de bun venit.

Citeşte şi Donald Trump l-a invitat la Casa Albă pe controversatul preşedinte Filipinez, Rodrigo Duterte

Luna trecută, ministrul filipinez al apărării, Delfin Lorenzana, s-a deplasat în Rusia pentru întâlniri cu oficiali ruși și pentru a vedea echipamente rusești, inclusiv puști, pentru o eventuală achiziție.

DPA notează că acesta este prima vizită a unor nave rusești în timpul Administrației lui Duterte. Nave rusești au mai fost în vizită în Filipine în ianuarie 2012 și în mai 2016.