Naveta spaţială Endeavour şi-a încheiat călătoria: A ajuns la Los Angeles, unde va fi expusă VIDEO

Naveta spaţială americană Endeavour şi-a încheiat călătoria. Acesta a ajuns vineri în Los Angeles, unde va deveni piesă de muzeu. Sute de turişti, astronauţi, angajaţi ai NASA şi jurnalişti s-au adunat pentru a asista la ultima aterizare a navetei, transportată de un avion special.

RomaniaTV.net
22 sept. 2012, 07:40
Naveta spaţială Endeavour şi-a încheiat călătoria: A ajuns la Los Angeles, unde va fi expusă VIDEO

Aeronava a trecut şi pe deasupra semnului Hollywood, fiind unul dintre punctele principale ale ultimului Zbor.

„Sunt încântat că Endeavour a ajuns în Los Angeles. Sunt milioane de cetăţeni în Los Angeles care vor avea şansa să vadă Endeavour. Când eram mic am fost foarte impresionat de o vizită la Muzeul Aero-Spaţial din Washington D.C. De fapt, asta m-a determinat să devin astronaut. Sper că vor fi şi aici, în Los Angeles, copii care să aibă aceeaşi experienţă”, a declarat fostul astronaut Garrett Reisman.

Instalată pe un Boeing 747 modificat, naveta a decolat miercuri din Florida şi a traversat întreaga ţară de la vest la est. La mijlocul lunii octombrie va fi transportată pe străzile oraşului Los Angeles, iar de la sfârşitul lunii va putea fi vizitată la muzeu. Naveta spaţială şi-a încheiat ultima misiune anul trecut. În cariera sa de două decenii, naveta a zburat peste 185 de milioane de kilometri.