Nazare a discutat cu fondatorul UiPath despre tehnologia RPA: „O bună oportunitate de colaborare”

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, anunţă că a discutat cu Daniel Dines, fondatorul UiPath. primul unicorn românesc, despre potenţialul tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) de a accelera iniţiativele de digitalizare derulate în minister.

28 mai 2021, 12:14
Nazare a discutat cu fondatorul UiPath despre tehnologia RPA: „O bună oportunitate de colaborare”
Alexandru Nazare anunţă că a discutat cu Daniel Dines

Nazare a discutat cu fondatorul UiPath despre tehnologia RPA. „Am avut o întâlnire de lucru cu Daniel Dines, fondatorul primului unicorn românesc, UiPath, pe care l-am felicitat personal pentru succesul listării la bursa din New York.

În cadrul întrevederii, am discutat despre potenţialul tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) de a accelera iniţiativele de digitalizare derulate în cadrul Ministerului de Finanţe. Totodată, am identificat o bună oportunitate de colaborare prin crearea şi operaţionalizarea unui centru de excelenţă RPA în cadrul ministerului„, a scris Alexandru Nazare, pe Facebook.

Nazare a discutat cu fondatorul UiPath despre tehnologia RPA

El a adăugat că un astfel de centru de excelenţă ar reprezenta o inovaţie pentru administraţia publică românească, „oferind un impuls care să accelereze procesul de digitalizare pe care l-am început deja la nivelul administraţiei fiscale„.

Citeşte şi: Compania română UiPath, nou record la bursa din New York: peste 40 de miliarde de dolari. „Listarea UiPath a fost o binecuvântare”. Locul ocupat de român în topul miliardarilor lumii

UiPath, companie fondată în România şi având în prezent sediul în SUA, dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA), având printre clienţi nume ca Uber şi Amazon, precum şi companii mici şi mijlocii, care folosesc tehnologia pentru a-şi elibera angajaţii de sarcinile repetitive.

Compania a atras circa 1,34 miliarde de dolari din vânzarea unei participaţii de 4,6% pe bursa de la New York în a doua jumătate a lunii aprilie.


loading...
Partenerii noștri