Compania română UiPath, nou record la bursa din New York: peste 40 de miliarde de dolari. „Listarea UiPath a fost o binecuvântare”. Locul ocupat de român în topul miliardarilor lumii

Compania UiPath a românului Daniel Dines a stabilit un nou record la bursa din New York, unde valoarea companiei a ajuns la peste 40 de miliarde de dolari.

24 mai 2021, 16:39
Compania română UiPath, nou record la bursa din New York: peste 40 de miliarde de dolari. „Listarea UiPath a fost o binecuvântare”. Locul ocupat de român în topul miliardarilor lumii

Compania UiPath a atins vineri un nou record la bursa din New York, unde acțiunile companiei s-au vândut la un preț de 78,75 dolari, cu aproape 41% peste prețul de listare, iar compania a capitalizat 40,88 miliarde de dolari. Daniel Dines a afirmat că organizația a evoluat și a devenit mai disciplinată și mai cunoscută printre principalii investitori.

“Toate semnele de până acum arată că listarea ne schimbă în bine: ne face să fim mai disciplinați, mai conectați la lumea clienților, iar UiPath a devenit mai cunoscută în rândul clienților. Mulți dintre clienții noștri sunt companii publice, astfel că, într-un fel, preferă să discute cu o companie publică. În multe privințe, această listare a fost o binecuvântare pentru companie”, spune Dines, conform profit.ro.

Directorul companiei UiPath a obținut peste 77 de milioane de dolari din vânzarea de acțiuni. La sfârșitul lui aprilie, UiPath a atras circa 1,34 miliarde de dolari prin oferta publică, din care 527,3 milioane de dolari încasări proprii și 810,56 milioane de dolari încasări în numele mai multor acționari existenți. Aceasta a fost una dintre cele mai mari oferte publice inițiale derulată de o companie software pe bursa din New York.

Compania UiPath: Daniel Dines avansează în topul Miliardarilor Lumii

La prețul de vineri, participația lui Dines la UiPath este evaluată la 8,73 miliarde de dolari, astfel românul Daniel Dineș ocupă locul 305 în Indexul Miliardarilor lumii calculat de Bloomberg.

Compania UiPath, înființată de românul Daniel Dines, este cea mai de succes companie română. Dineș a demarat proiectul UiPath în România cu doar câțiva angajați, într-un apartament din București. În scurt timp compania a cunoscut o dezvoltare fără precedent, iar în prezent are sediul în SUA iar printre clienții săi se numără Uber și Amazon, dar și firme mai mici.

Cea mai recentă versiune a platformei dezvoltată de UiPath are drept scop accelerarea automatizării proceselor din companii astfel UiPath se apropie de ținta auto-impusă de a conecta fiecare utilizator la un robot software.