Nazare: Optimizarea consumului şi creşterea veniturilor, vitale pentru calea ferată

Optimizarea consumului de energie şi creşterea veniturilor prin valorificarea activelor existente sunt şansele pentru revitalizarea căii ferate, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, aflat la Londra, scrie Agerpres.

RomaniaTV.net
24 feb. 2012, 17:04
Nazare: Optimizarea consumului şi creşterea veniturilor, vitale pentru calea ferată

Oficialul s-a întâlnit vineri, la Londra, cu reprezentanţii conducerii Network Rail, compania care gestionează infrastructura feroviară în Marea Britanie. În cadrul discuţiilor au fost explorate soluţii comune la problemele cu care se confruntă atât Network Rail cât şi CN CFR S.A. în contextul crizei economice globale care a afectat piaţa europeană de transport feroviar.

‘La fel ca Network Rail, CN CFR S.A. trebuie să demareze în cel mai scurt timp un program de valorificare a activelor aşa încât şi compania de infrastructură feroviară din România să îşi crească veniturile din valorificarea proprietăţilor. În acelaşi timp, la fel ca Network Rail, CN CFR S.A. trebuie să îşi optimizeze consumul de energie aşa încât să putem face economii importante pentru aceste cheltuieli’, a declarat ministrul Transporturilor.

Acesta a spus că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a făcut eforturi uriaşe în ultimii 2 ani şi pentru asigurarea finanţării pentru mentenanţă cât şi pentru curăţarea datoriilor istorice la furnizorii de energie, unde a plătit deja 400 milioane de lei din datoria de 1,2 miliarde lei.