Nazare, osanale pentru Boagiu: m-a format, m-a susţinut politic, ea va fi în echipa mea

Alexandru Nazare, propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor, a declarat, miercuri, că Anca Boagiu este ministrul care l-a "format" şi că aceasta i-a dat "nişte sfaturi foparte importante în viaţă" şi l-a susţinut politic.

RomaniaTV.net
08 feb. 2012, 16:22
Nazare, osanale pentru Boagiu: m-a format, m-a susţinut politic, ea va fi în echipa mea

Doamna Boagiu m-a sfătuit, mi-a dat nişte sfaturi foarte importante în viaţă, m-a susţinut politic atât ea, cât şi ceilalţi lideri ai PDL cărora le sunt recunoscător pentru această nominalizare„, le-a spus Nazare ziariştilor, după ce a fost audiat de comisiile parlamentare de specialitate.

Întrebat dacă Anca Boagiu va face parte din echipa sa de lucru, Alexandru Nazare a spus: „Doamna Boagiu este ministrul care m-a format şi oricând va fi în echipa mea, dar nu în echipa mea ca şi consilier. Va fi în echipa mea pentru că ştie întotdeauna să-mi dea sfaturi bune„.

Nazare a mai spus că nominalizarea lui a fost determinată şi de activitatea pe care a avut-o în ultimii 7 ani, menţionând că el a lucrat la Ministerul Integrării, la Parlamentul European, la Ministerul Finanţelor şi în ultimul an la Ministerul Transporturilor.

Alexandru Nazare, propus de PDL la conducerea Ministerului Transporturilor, este un vechi colaborator al Ancăi Boagiu.

Din 2005 până în 2007 a fost consilier personal al Ancăi Boagiu, în perioada în care aceasta a condus Ministerul Integrării Europene. Din septembrie 2007 până în februarie 2008 a lucrat la Parlamentul European, pe postul de consilier pe lângă delegaţia Partidului Democrat Liberal.

Din decembrie 2008 până în iulie 2009 a fost europarlamentar al PDL, cel mai tânăr membru al delegaţiei democrat-liberale. Din august 2009 a fost consilier la cabinetul de europarlamentar al lui Theodor Stolojan, iar din octombrie 2009 până în aprilie 2010 a lucrat ca subsecretar de stat la fostul Departament al Afacerilor Europene (DAE).

În aprilie 2010 se mută în funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice, unde a coordonat Autoritatea de Certificare şi Plată a fondurilor europene. Din noiembrie 2010, după venirea Ancăi Boagiu ca ministru al Transporturilor şi Infrastructurii, este transferat în acest minister ca secretar de stat.