Ne aşteaptă un WEEKEND FRUMOS, cu vremea caldă de toamnă. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Meteorologii anunţă că vremea continuă să se menţină mai caldă decât ar trebui să fie în mod obişnuit în această perioadă. Temperaturile amiezii vor fi cu circa 5 grade mai mari decât ar fi normal, de la 14 grade în depresiuni, până la 22 de grade în Dobrogea. Şi sâmbătă şi duminică vremea va fi frumoasă, cu temperaturi calde de toamnă.

RomaniaTV.net
01 nov. 2012, 15:29
Ne aşteaptă un WEEKEND FRUMOS, cu vremea caldă de toamnă. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vineri, meteorologii anunţă vreme mai caldă decât în mod obişnuit la început de noiembrie, temperaturile amiezii fiind cu circa 5 grade mai mari decât ar fi normal, de la 14 grade în depresiuni, până la 22 de grade în Dobrogea. Dimineaţa va fi ceaţă, dar numai izolat, în zonele joase, iar sub aspectul precipitaţiilor, vremea va fi în ameliorare, căci doar la începutul zilei va mai ploua puţin şi slab.

În Capitală, vremea va fi caldă vineri, cerul se anunţă variabil, adică soare şi doar câţiva nori inofensivi, vântul va adia plăcut, iar maximele se vor avânta spre 21 de grade în orele amiezii, adica 5-6 grade mai mult decât ar trebui la această dată.

Sâmbătă, temperaturile scad puţin, cu doar câteva grade, însă vremea tot caldă rămâne pentru data din calendar. În zonele joase de relief, ziua începe cu ceaţă care acoperă cerul, dar până la amiază soarele o risipeşte şi temperaturile cresc spre 11 grade în depresiuni şi 21 de grade în sud-estul ţării.

Şi în Bucureşti, sâmbăta va fi o zi frumoasă, posibil cu puţină ceaţă doar la prima ora a dimineţii, apoi soare pe saturate, nicio adiere de vânt şi 20-21 de grade în termometre la amiază.

Duminică, vremea se anunţă în continuare mai caldă decât în mod obişnuit la această data, dar şi predominant frumoasă. Soarele va fi generos în mare parte din ţară şi doar în vest şi nord-vest mai apar câţiva nori ce pot să lase, trecător, o ploaie slabă. Prin urmare, temperaturile cresc nestingherit de la 13 grade în depreisuni, până la 21 de grade în Banat şi Dobrogea, unde vântul de sud atinge cote de moderat. Însă, despre rafale mai puternice, vorbim doar pe crestele înalte de munte.

Vreme caldă şi duminică în Bucureşti, 19-20 de grade la amiază în termometre, poate puţină ceaţă în zori şi soare generos peste zi.

La munte se anunţă, de asemenea, vreme însorită şi caldă. Temperaturile se avântă spre 14-15 grade la amiază, la Predeal, 13 grade la cota 1500, la Sinaia, la fel la Păltiniş, 10-11 grade vor fi şi la Semenic. Soare generos şi vânt alert doar pe crestele cele mai înalte, iată un tablou meteo care îmbie la drumeţii montane.