Ne aşteaptă vremuri grele. Vezi cu cât se scumpeşte mâncarea până la sfârşitul anului

În lunile următoare ne aşteaptă noi majorări de preţuri la alimente. Carnea, legumele, fructele şi laptele se vor scumpi din nou în perioada următoare, preţurile unor alimente vor creşte chiar şi cu 20 de procente.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 07:29
Ne aşteaptă vremuri grele. Vezi cu cât se scumpeşte mâncarea până la sfârşitul anului

După ce inflaţia a atins maximul anului în septembrie, preţurile vor continua să crească, informează România TV. De exemplu, la carne vom avea majorări de circa 20% a preţurilor din cauza secetei, a scumpirii materiilor prime şi a utilităţilor, estimează patronatele din industria alimentară.

Şi legumele se vor scumpi în continuare. Pe acest segment analiştii estimează creşteri de 5% până la sfârşitul anului, după scumpirile de 10% din luna septembrie.

Nici produsele lactate nu scapă de scumpiri: preţurile acestora se va majora cu 20%, potrvit reprezentanţilor Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui.

Ouăle vor creşte cu 5-7%. Astfel, viaţa va fi din ce în ce mai grea în perioada următoare. Chiar consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, preciza că banii vor fi mai puţini şi preţurile la alimente tot mai mari.