Ne minţim ca la meteo. De ce nu trebuie să crezi tot ce spune un meteorolog FOTO

Meseria unui meteorolog este probabil printre cele mai grele din lume, motiv pentru care predicțiile acestora ar trebui tratate cu mai mult scepticism.

30 ian. 2015, 12:10
Ne minţim ca la meteo. De ce nu trebuie să crezi tot ce spune un meteorolog FOTO

De câte ori vi s-a întâmplat să vă pregătiți pentru o furtună, iar aceasta nu și-a făcut apariția, scrie playtech.ro. Cel mai probabil, de foarte multe ori ați avut de-a face cu evenimente meteorologice pentru care nu erați pregătiți. Când se întreabă de ce, mulți probabil ajung la același răspuns: deoarece nimeni nu îi anunțase.

Citeşte şi Vremea se înrăutăţeşte! Vezi RECOMANDĂRILE pentru şoferi

Înainte de a continua, trebuie menționat că acest articol nu intenționează să desconsidere în niciun fel munca și talentul meteorologilor. Datele ne indică faptul că predicțiile acestora, pe parcursul mai multor ani, au devenit mult mai bune. Dar sunt departe de a fi 100% exacte; foarte departe. Și tocmai din acest motiv, spunem că nu trebuie să credeți neapărat tot ce spun meteorologii.

Pentru a înțelege de ce acest lucru este necesar, trebuie doar să știți că numeroase metode sunt folosite pentru a prezice vreme, iar fiecare dintre acestea ia în considerare un număr uriaș de variabile. De exemplu, în America, această cantitate uriașă de informații necesită super-computere pentru a fi procesată. Chiar și în acestea condiții, avem de-a face cu situații precum cea din New York de zilele acestea. Orașul care nu doarme niciodată a fost, mai mult sau mai puțin, paralizat în așteptarea unui viscol care, până la urmă, nu s-a mai produs.

Citeşte şi AŢENŢIONARE METEO: COD GALBEN de ploi abundente şi ninsori în 18 judeţe

 

Citeşte mai multe detalii pe playtech.ro.