Ne părăsesc MARII ACTORI: Madeleine LeBeau, celebră după filmul „Casablanca”, a murit

Celebra actriță franceză Madeleine LeBeau, cunoscută publicului din filmul ”Casablanca”, a murit la vârsta de 92 de ani.

16 mai 2016, 11:55

Actriţa s-a stins în Spania, în urma unor complicații survenite după o fractură la coapsă. Madeleine este ultima actriță din distribuția filmului ”Casablanca” ce a trăit până acum. 

LeBeau a jucat rolul Yvonne, în filmul premiat cu multiple Oscaruri. Ea era amanta părăsită a personajului interpretat de Humphrey Bogart în „Casablanca”, Rick Blaine. Ultima sa frază din film a fost „Viva la France!”, replică rămasă celebră.

În rolurile principale ale filmului ”Casablanca” au fost Humphrey Bogart (Rick Blaine) și Ingrid Bergman (Ilsa Lund).

Actrița Madeleine LeBeau s-a născut în 1923, în Franţa, lângă Paris. În 1940, în timpul ocupaţiei naziste, a fugit la Hollywood cu soţul sau de la acea vreme, actorul Marcel Dalio. Dalio a făcut şi el parte din distribuţia „Casablanca”, interpretând rolul crupierului Emil.

LeBeau a mai jucat în alte două pelicule americane înainte de a reveni în Franţa, la sfârşitul războiului: Paris After Dark (1943) and Music for Millions (1944). În Franţa a apărut în 20 de filme, printre care şi „8 1/2”, din 1963, regizat de Federico Fellini şi recompensat cu două premii Oscar.