Ne părăsesc marile valori. Lasă în urmă peste 50 de cărţi

Supranumită "regina suspansului” şi una dintre autoarele cele mai vândute din lume, scriitoarea americană Mary Higgins Clark, a murit, informează sâmbătă AFP. Conform unui comunicat transmis de casa sa editorială, Simon and Schuster, a murit ”înconjurată de familie şi prieteni”.

03 feb. 2020, 09:27
Ne părăsesc marile valori. Lasă în urmă peste 50 de cărţi

Higgins Clark a scris peste 50 de cărţi din care a vândut câteva sute de milioane de exemplare, 80 de milioane numai în SUA.  Născută în Bronx (New York), la 24 decembrie 1927, într-o familie modestă de origine irlandeză, Mary Theresa Eleanor Higgins Clark povestea că a luat virusul scriiturii la vârsta de 7 ani, irlandezii fiind adesea ”scriitori înnăscuţi”.

Tatăl ei a murit în urma unei crize cardiace pe când Mary avea doar 10 ani. Din cauză că nu se descurcau cu banii, mama ei a decis să împartă casa cu alte persoane. Mary a început să muncească de la vârsta de 15 ani, mai întâi într-un hotel şi apoi ca dactilografă. S-a măritat la 20 de ani, a lucrat timp de un an ca stewardesă pentru compania Pan Am, însă ulterior s-a dedicat creşterii celor cinci copii pe care îi avea cu soţul ei, Warren Clark. La vârsta de 35 de ani rămâne văduvă, soțul său decedând, ca și tatăl său,  în urma unei crize cardiace.

Se angajează din nou ca dactilografă și visează să trăiască din scriitură. Primele cărți publicate nu au avut deloc succes, dar se reorientează și începe să scrie romane polițiste care o urcă pe culmile gloriei. La 50 de ani termină Facultatea de filosofie, o universitate din New York. Multe dintre romanele ei poliţiste au fost adaptate pentru televiziune sau cinema, precum A Stranger is Watching, Where are The Childen sau All around The Town.