Ne protejează consumul de alcool de coronavirus? Ce spun medicii

Doctorul moldovean Victor Pântea a răspuns unei întrebări care a circulat intens pe reţelele sociale, în contextul extinderii epidemiei de coronavirus: ne protejează alcoolul de infectarea cu COVID - 19?

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 16:40
Ne protejează consumul de alcool de coronavirus? Ce spun medicii

Este cunoscut faptul că mulți moldoveni încă mai folosesc băuturile alcoolice ca „medicament” pentru tratarea gripei, răcelii sau a altor infecții respiratorii. Asta deși medicii atenționează cu orice ocazie că alcoolul nu ne face decât mai vulnerabili în fața bolii. Întrebat care este efectul alcoolului în cazul coronavirusului, doctorul în medicină Victor Pântea a răspuns pentru Sputnik.md.

Adrian Streinu Cercel, managerul de la „Matei Balş”, a făcut ANUNŢUL. Gestul BANAL care te scapă de CORONAVIRUS

„Virusul pătrunde prin mucoasa nazofaringelui, adică poți să bei și tone de spirt că nu te va proteja de virus. Dimpotrivă, slăbește organismul și-l face mai vulnerabil în fața infecției”, a declarat Victor Pântea în cadrul emisiunii „Atitudini” de la Radio Sputnik Moldova.

Precizăm că sâmbătă, 7 martie, a fost confirmat primul caz de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, revenită din Italia. Pacienta a fost internată la Spitalul Clinic Republican unde primeşte tratamentul corespunzător. Medicii spun că starea pacientei este gravă, dar stabilă. Cert este că aceasta suferă de mai multe boli cronice, printre care și diabet zaharat, supraponderabilitate de gradul II şi hipertensiune.

Amintim că pe parcursul zilei de luni, patru persoane cu stare febrilă au ajuns la spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Aceștia au fost depistate la Vama Leușeni, în timp ce se întorceau din Italia și Germania.

De menționat este că ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat în această dimineața că 12 persoane suspecte de contaminare cu coronavirus rămân internate în spital. Pe parcursul zilei vor fi disponibile rezultatele testelor.

Citeşte şi: Un medic rezident de la spitalul Marius Nasta este suspect de coronavirus