„Dacă aș muri mâine, nimeni nu ar afla”. Nea Gigi are 76 de ani și e cel mai trist pensionar. A fost uitat de familie și cunoscuți și trăiește din mila unui vecin

Nea Gigi, în vârstă de 76 de ani, e cel mai trist bătrân din România. A fost uitat de toată familia și cunoscuții, nimeni nu-și mai aduce aminte să-i dea măcar un simplu telefon să vadă dacă e bine.

29 ian. 2023, 16:36
„Dacă aș muri mâine, nimeni nu ar afla”. Nea Gigi are 76 de ani și e cel mai trist pensionar. A fost uitat de familie și cunoscuți și trăiește din mila unui vecin

Bătrânul și-a pierdut soția pentru totdeauna, în urmă cu câțiva ani. Ileana a fost marea lui dragoste, iar după 50 de ani în care au avut cea mai frumoasă relație, femeia a fost diagnosticată cu o boală cumplită și a murit. De atunci, nea Gigi trăiește singur.

Trist și singur, nea Gigi și-a luat inima în dinți și a decis să-și spună povestea. Bărbatul speră ca în acest fel familia să audă de el, să știe că e bine și să meargă să-l viziteze. Cu ochii în lacrimi și un dor nebun de familie, bărbatul a mărturisit că îi e dor să-i mai bată și lui cineva la ușă și să stea la povești.

Citește și A pierdut totul, dar inima ei continuă să bată. Povestea tristă a pensionarei rămase singură pe lume, care se chinuie să trăiască în frig

Pensionarul a dezvăluit că, după ce și-a pierdut soția, a devenit cel mai trist om de pe pământ.

„Am 76 de ani și sunt văduv. Cancerul mi-a răpit soția, cea mai frumoasă femeie din lume, cea mai blândă și cu cea mai bună inimă. Ne cunoșteam de când eram doar niște copii și am împărtășit o dragoste sinceră, așa cum vezi doar în filme.

S-a îmbolnăvit subit și deși am făcut tot ce puteam și din punct de vedere financiar, dar și din punct de vedere emoțional, s-a stins din viață în brațele mele… De atunci, sunt cel mai trist om de pe pământ”, a spus el.

Nea Gigi, uitat de cele două fiice: „Am și 5 nepoți pe care i-am văzut numai o singură dată”

Nea Gigi a mărturisit că mâncare nu reușește să-și cumpere, din cauză că îi e foarte dificil să se deplaseze, și că singurul care îl mai ajută din când în când e un vecin.

Citește și Drama unei pensionare, banii de pensie nu-i ajung nici măcar pentru mâncare. „Mănânc 7 zile dintr-o ciorbă. A doua zi mai adaug o cană de apă ca să nu se altereze”

„Uneori îmi este greu și nu am ce mânca, nu din lipsa banilor, ci pentru că îmi este extrem de dificil să merg la cumpărături. Am o problemă la piciorul drept și mă deplasez cu dificultate. Norocul meu este că am un vecin drăguț, de-o seamă cu mine, mai în putere, care mă mai ajută.

Am 2 fiice, dar amândouă sunt căsătorite și la casa lor. Am și 5 nepoți pe care i-am văzut numai o singură dată. Mi-ar plăcea enorm să aud râsete și să văd jocuri de copii în casa mea, dar fetele mele nu vin la mine nici singure, nici cu copiii lor…

Bătrânețea e tare grea, mai ales când ești uitat de toată lumea. Îmi dau seama că dacă aș muri mâine, nimeni nu ar afla. Nimeni nu ar fi aici să vadă ce se întâmplă cu mine…Am încercat de foarte multe ori să le telefonez pe fiicele mele, însă niciodată nu îmi răspund.

Nu înțeleg cu ce le-am greșit de m-au abandonat așa. M-am străduit toată viața să nu le lipsească nimic și să le asigur tot ceea ce au nevoie. Am fost mereu un tată bun și blând și cu siguranță sunt și un bunic extraordinar, chiar dacă nimeni nu mi-a dat ocazia să o arăt…Nu știu ce să mai fac. Poate fiicele mele vor citi asta undeva și li se va înmuia inima de bietul lor tată, care nu vrea decât să le vadă și să le îmbrățișeze. Mi-e tare greu și mă simt tare singur…”, a declarat bărbatul.