Neamţul Iohannis îşi cumpără fani pe Facebook din Turcia

Creşterea spectaculoasă a lui Klaus Iohannis pe Facebook are o explicaţie: echipa care se ocupă de activitatea lui Iohannis pe Facebook cumpără fani la "kilogram", din Turcia.

11 sept. 2014, 09:04
Neamţul Iohannis îşi cumpără fani pe Facebook din Turcia

Pagina de Facebook a lui Klaus Werner Iohannis a crescut cu 10-12 mii de like-uri pe zi la finalul lunii august și începutul lunii septembrie, în condițiile în care creșterea naturală pentru perioada 21-25 august a fost de circa 400 de like-uri noi pe zi. Dincolo de reclamele plătite care au invadat reţeaua de socializare, echipa lui Iohannis a recurs şi la mijloace deloc cinstite: cumpărarea de fani din alte ţări. Astfel 8293 dintre noii fani ai primarului Sibiului sunt din Turcia, conform monitorizării furnizate de Social Bakers.

De ce Turcia? Nu pentru că otomanii s-ar da în vânt după primarul, fie el şi neamţ, al unui oraş din România, ci pentru că există companii specializate care vând fani „la kilogram”, din Turcia sau Bangladesh, la preţuri infime, de câteva zeci de euro mia de like-uri.

Practica „Like-ului cu sila” nu este nouă pentru politicienii români. Româniatv.net a publicat, în campania electorală pentru alegerile locale din 2012, dovezi că Silviu Prigoană şi-a cumpărat câteva zeci de mii de fani din Bangladesh. Rcenet, un alt prezidenţiabil, Cătălin Predoiu, a fost prins cu mâna în borcanul cu like-uri turceşti. Acesta s-a apărat spunând că inamicii săi politici i-au făcut un cadou otrăvit.