NEBUNIE în trafic la graniţă. Românii vin acasă de sărbători. Pe DN7 se circulă bară la bară

Circulaţia pe DN 7, între Nădlac şi Arad, se desfăşoară bară la bară, duminică dimineaţă, în condiţiile în care românii care lucrează în străinătate vin acasă de sărbători, în ultimele 24 de ore intrând în ţară, prin Nădlac, 72.000 de persoane, de patru ori mai multe decât într-o zi obişnuită.

RomaniaTV.net
22 dec. 2013, 10:25
NEBUNIE în trafic la graniţă. Românii vin acasă de sărbători. Pe DN7 se circulă bară la bară

Vama Nădlac a început să se aglomereze sâmbătă seară, iar miile de autoturisme care intră în România îngreunează traficul pe DN7, astfel încât distanţa de aproximativ 50 de kilometri până la Arad este parcursă chiar şi în trei ore.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Daniel Iancu, spune că la Nădlac au fost deschise şase benzi de intrare a autoturismelor, faţă de două în mod obişnuit, iar personalul de control a fost suplimentat pentru a nu se înregistra blocaje la verificarea documentelor.

Potrivit sursei citate, în 24 de ore au intrat în ţară, prin Nădlac, 72.000 de persoane, de patru ori mai multe decât într-o zi obişnuită. Anul trecut, în aceeaşi zi au intrat în ţară, tot prin Nădlac, 53.000 de persoane.

CITEŞTE ŞI: MESAJE DE CRACIUN, URARI DE CRACIUN, SMS DE CRACIUN PENTRU CEI DRAGI

 

Coloane de maşini există dinainte de Nădlac, pe teritoriul Ungariei, şoferii afirmând că aşteaptă cel puţin o oră pentru a ajunge la verificarea documentelor. După ce trec de punctele de control, şoferii intră pe DN7, iar până la Arad se circulă bară la bară.

„Vin în fiecare an de sărbători, dar niciodată nu am văzut o aglomeraţie atât de mare. Am făcut până la Arad trei ore”, a spus un şofer aflat pe centura de Nord-Vest a oraşului, unde se formează blocaje înainte de trecerile peste calea ferată.

„De la graniţă până la Pecica am mers cu cel mult cinci kilometri la oră, iar de acolo până la Arad cu cel mult 15 kilometri la oră”, a afirmat un alt şofer, care vine din Germania şi merge în Sibiu.

Poliţia Rutieră Arad a trimis mai multe echipe pe DN7, pentru a încerca să ajute la fluidizarea circulaţiei, acţionând pe toată Valea Mureşului, de la frontieră cu Ungaria până la limita cu judeţul Hunedoara.

„Din cauza numărului mare de maşini care intră în ţară, pe DN7 se circulă în coloană, cu viteză redusă. Au fost mobilizart echipaje mobile, iar şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile primite în această perioadă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Camelia Tuduce.

Poliţiştii de frontieră spun că aglomeraţia la intrarea în ţară se va menţine până în Ajunul Crăciunului, astfel că le recomandă celor care aşteaptă rude din străinătate să le transmită să folosească şi Vama Turnu, aflată la 18 kilometri de Arad şi care oferă o rută alternativă până în municipiu, pe un drum judeţean puţin circulat.

Aglomeraţia la intrarea în ţară dinspre Ungaria este specifică sărbătorilor de Crăciun şi de Paşte, dar şi lunii august, în vacanţa de vară, când foarte mulţi români care lucrează în străinătate revin în ţară pentru a-şi vizita rudele.