Necolaiciuc susţine că numele său a fost folosit în campania electorală din 2009

Fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc a declarat, în exclusivitate la România TV, că dosarele care i s-au instrumentat au avut substrat politic. În 2003, Adrian Năstase ar fi vrut să-l înlăture pe Miron Mitrea de la Ministerul Transporturilor, iar în 2009 numele lui Necolaiciuc a fost folosit ca temă de campanie în alegerile prezidenţiale.

RomaniaTV.net
13 apr. 2012, 15:46
Necolaiciuc susţine că numele său a fost folosit în campania electorală din 2009

Mihai Necolaiciuc susţine că, deşi a fost instalat în funcţia de la CFR în 2000 de către ministrul de atunci al Transporturilor, Anca Boagiu, succesorul acesteia, Miron Mitrea l-a păstrat în funcţie datorită realizărilor sale.

M-a sunat şi mi-a spus ‘Mai toată lumea vrea să te schimbe. Eu nu te schimb. Apucă-te de treabă’ Asta după 42 de zile de când era ministru„, a declarat Mihai Necolaiciuc.

Înlocuirea sa de la şefia CFR ar fi survenit pe fondul tensiunilor dintre premierul Adrian Năstase şi Miron Mitrea, acuzele de deturnare de fonduri fiind prima dată aduse de către Victor Ponta, care era pe atunci şef al Corpului de Control al Guvernului.

Nu cred că eram eu urmărit, era Miron Mitrea urmărit. Vă spun cu mâna pe inimă. S-a vrut o denigrare a activităţii lui Mitrea (…) El niciodată nu s-a înţeles niciodată cu Năstase, cred că de acolo...”, a spus Necolaiciuc.

Acesta consideră că a fost folosit în campania electorală din 2009 . „Când a fost campanie, eram trecut şi pe coşurile de gunoi că voi fi adus. Am fost o minge politică: ba că sunt al lui Băsescu, ba al lui Mitrea. Tot timpul am fost folosit în campanie„, a spus Necolaiciuc.

Mihai Necolaiciuc spune că nu a făcut ingineriile financiare de la CFR, de care este acuzat. Susţine că nu a furat nimic şi nu a făcut achiziţii la suprapreţ, aşa cum spun procurorii.

„Probabil am supărat pe mulţi cu fierul vechi că nu l-au vândut ei (…) Numai cine nu munceşte, nu greşeşte, dar eu nu am greşit mai mult decat alt director care a fost sau care este acum„, a conchis Necolaiciuc.