Neculai Onțanu, gazda unei întâlniri la nivel european privind dezvoltarea locală şi regională

În zilele de 17 şi 18 mai, Primăria Sectorului 2 găzduieşte o întâlnire la nivel european între partenerii implicaţi în proiectul "Platforma autorităţilor locale şi regionale pentru dezvoltare".

RomaniaTV.net
17 mai 2012, 20:44
Neculai Onțanu, gazda unei întâlniri la nivel european privind dezvoltarea locală şi regională

Pe agenda întâlnirii se află o serie de ateliere de lucru care vizează importanţa voluntariatului şi a participării publice, implicarea tinerilor şi a persoanelor vârstnice la buna guvernare şi crearea unei societăţi incluzive, în contextul celebrării Anului European al Voluntariatului (2011) şi a Anului European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii dintre Generaţii (2012).

De asemenea, în cadrul manifestării, participanţii au prilejul de a vizita o serie de obiective realizate de către administraţia condusă de Neculai Onţanu pe raza sectorului 2 şi de a participa la sesiunea informativă susţinută de reprezentantul Consiliului European al Municipalităţilor şi Regiunilor (CEMR) pe tema proiectului Platforma autorităţilor locale şi regionale pentru dezvoltare.

În încercarea de a suplini necesarul de fonduri pentru dezvoltarea sectorului 2, în condiţiile crizei economice, administraţia condusă de Neculai Onţanu acordă o atenţie deosebită realizării de proiecte finanţate din bani europeni. Ca urmare a eforturilor depuse în acest sens, 30% din bugetul local al sectorului 2 este acoperit din fonduri europene dedicate investiţiilor.

Primăria Sectorului 2 se situează pe primul loc în rândul administraţiilor locale din Capitală în ceea ce priveşte accesarea de bani europeni, cu aproape 19 milioane de euro atraşi la buget. Cele mai importante proiecte finanţate cu fonduri europene vizează dezvoltarea a două mari cartiere ale sectorului 2  în Zona Baicului, amenajarea cursurilor de apă ale râului Colentina, amplasarea unui pasaj rutier la intersecţia dintre Şoseaua Colentina şi Strada Gherghiţei, deschiderea unui traseu pietonal în zona Mihai Bravu – Primăria Sectorului 2 şi Şoseaua Colentina.