NEGLIJENŢĂ CRIMINALĂ. Un bebeluş din Vaslui a murit înecat cu laptele mamei VIDEO

Un bebeluş din localitatea Costeşti, judeţul Vaslui, a murit înecat cu lapte. Fetiţa de doar o lună de zile a fost lăsată nesupravegheată imediat după alăptare. Autorităţile au deschis acum o anchetă pentru a vedea dacă celălalt copil al familiei, în vârstă de un an şi jumătate, poate fi crescut în siguranţă.

RomaniaTV.net
25 oct. 2012, 07:31
NEGLIJENŢĂ CRIMINALĂ. Un bebeluş din Vaslui a murit înecat cu laptele mamei VIDEO

Tragedia s-a petrecut din neglijenţa mamei. Femeia, în vârstă de 25 de ani, şi-a alăptat fetiţa, iar apoi a plecat la treburile gospodăreşti. Ea s-a întors în casă după o jumătate de oră şi a găsit-o pe fetiţă zăcând fără suflare. A sunat pentru ajutor la 112, iar echipajul de pe ambulanţă a încercat timp de 40 de minute să o resusciteze pe micuţă. Manevrele s-au dovedit însă zadarnice. Cel mai probabil, fetiţa s-a înecat cu lapte.

Cei doi părinţi mai au acasă un copil în vârstă de un an şi jumătate şi cu toţii trăiesc la limita sărăciei, doar din alocaţie. Autorităţile de la Protecţia Copilului au demarat o anchetă în acest caz, pentru a stabili dacă fetiţa care a rămas în familie este în siguranţă. De asemenea, cazul a intrat şi în atenţia Poliţiei.